Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πανικός στους φοροφυγάδες. Εγκαταλείπουν έντρομοι την Ελλάδα μετά την απόφαση της σκληροτράχηλης κυβέρνησης για κατασχέσεις!


http://www.kourdistoportocali.com/articles/13921.htm 
Πανικός στη Μύκονο, τις Κυκλάδες και το Σαμονί. Η κυβέρνηση προχώρησε σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν στη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα οικονομικά έτη, όπου και διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.
Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.
«Η ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τελείωσε» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.
«Το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους» συμπλήρωσε.
Το πιο πιθανό είναι όλο αυτό να αποδειχθεί σύντομα μια φούστα από αυτές που μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνώντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου