Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ποσά παίρνει ο Αρχιεπισκοπός;

Διαβάζαμε κατα καιρούς διάφορες παπάριες για το ποσά έπαιρναν οι παπάδες , χωρίς να είμαστε με το μέρος τους σήμερα μαθαίνουμε την αλήθεια , ας δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα....

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου.
Το υπουργείο ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, πίνακες με τις αποδοχές των κληρικών ... ανάλογα με την εκπαίδευσή τους και με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.
Την ίδια στιγμή, δίνεται στη δημοσιότητα η μισθοδοσία του Αρχιεπισκόπου, που ανέρχεται στα 2.213 ευρώ (καθαρές αποδοχές) τον μήνα και ενός Μητροπολίτη με 30 χρόνια προϋπηρεσίας με 1.750 ευρώ μηνιαίως.
«Ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και σημειώνεται: «Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση, ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν».
http://citypress-gr.blogspot.com/2012/09/blog-post_3547.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου