Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση, έχασε χρόνο με τις εκλογές

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε ακόμα αυτοδύναμα τη χώρα κι ο Αντώνης Σαμαράς επέμενε στην άρνηση του να στηρίξει τη διαγραφή χρέους και το αντίστοιχο πρόγραμμα πολιτικών.

Απαίτησε να φύγει ο Παπανδρέου. Ήθελε να διαπραγματευτεί αυτός για να γίνει, όπως έλεγε, πραγματική διαπραγμάτευση. Δήλωνε έτοιμος ανά πάσα στιγμή να...
http://www.parapolitiki.com/2012/10/blog-post_7007.html



...προτείνει ισοδύναμα μέτρα. Ήθελε εκλογές. Ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε την επέκταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου πέρα από κάποιους μήνες. Ήθελε και τότε να γίνουν τα...γνωστά, "πραγματική διαπραγμάτευση" κτλ.

Το αποτέλεσμα; Η χώρα πέταξε στον κάδο των αχρήστων το ευνοϊκό κλίμα που δημιουργήθηκε στις αγορές μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI και μπήκε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο κατά τη διάρκειας της οποίας η Νέα Δημοκρατία μπλόκαρε σχεδόν κάθε διαρθρωτική αλλαγή που προτεινόταν στο υπουργικό συμβούλιο. Σήμερα συζητάμε ουσιαστικά από την αρχή και διαπραγματευόμαστε με την τρόικα με όρους χειρότερους από εκείνης της εποχής.

Όλα αυτά δεν αποτελούν απλώς την άποψη ενός blog. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Τόκιο στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλεδήλωσε:

"Η κατάσταση με την Ελλάδα είναι μοναδική, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη στην Ευρώπη. Αποφασίσαμε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ φιλόδοξο ακόμη και σε σχέση με τους κανόνες του ΔΝΤ και προϋπόθεση για το πρόγραμμα αυτό ήταν κούρεμα 53,5%, με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Έπειτα όμως η Ελλάδα έκανε δυο φορές εκλογές, έχασε πολύ χρόνο και προφανέστατα είναι εκτός τροχιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου