Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Πύργος: Σπατάλη χιλιάδων ευρώ απο το Δήμο Πύργου για την ηλεκτροδότηση της κεραίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου.... και ύστερα μας φταίει η Μερκελ...Σπατάλη ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ εντόπισε (έστω και καθυστερημένα) ο δήμος Πύργου όταν αποφάσισε, ύστερα και από ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» να ελέγξει τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκε μετρητής της ΔΕΗ, ο οποίος ήταν ο δεύτερος πιο ενεργοβόρος του δήμου μετά το πολύκεντρο με ετήσια κατανάλωση, η αξία της οποίας το 2011 έφθασε τα 14.000 ευρώ περίπου.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι αυτός ο μετρητής βρισκόταν στο «Φραγκοπήδημα» και αντιστοιχούσε στην κεραία εκπομπής του δημοτικού ραδιοφώνου Πύργου, το οποίο όμως έχει κλείσει από το 2001!!!

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο δήμος Πύργου όταν πρωτολειτούργησε το δημοτικό ραδιόφωνο στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έκανε αίτηση και ηλεκτροδοτήθηκε με μονοφασικό ρεύμα η κεραία στο «Φραγκοπήδημα».

Το 2001 κι ενώ αποφασίστηκε το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας του δήμου να τον λειτουργήσει, υπεβλήθη αίτημα στη ΔΕΗ. Στο αίτημα αντί να ζητά ο δήμος τη διακοπή της ηλεκτροδότησης ζητούσε να... αναβαθμιστεί η ηλεκτροδότηση από μονοφασική σε τριφασική!!!

Έκτοτε ουδείς ασχολήθηκε και ο δήμος συνέχισε να πληρώνει την υπερβολική κατανάλωση που καταγραφόταν στο ρολόι της ΔΕΗ.

Μέχρις ότου ήρθε το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» για σπατάλες στην ηλεκτρική ενέργεια, το οποίο ευαισθητοποίησε τους αρμοδίους του δήμου και άρχισαν να ψάχνουν.


Το γεγονός είναι ότι προχθές ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιάννης Αργυρόπουλος, μόλις διαπίστωσε τι γινόταν έστειλε έγγραφο στη ΔΕΗ και διεκόπη η ηλεκτροδότηση και τότε κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί (όχι της Ηλείας) εξαφανίστηκαν από τις οθόνες των τηλεοράσεων.


http://www.odigos.gr/news_details.php?news=4258

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου