Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Έφερε… ευρωπαϊκό άνεμο στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τράγκας

Τώρα καταλάβαμε πώς η ΕΡΤ θα γίνει ευρωπαϊκό κανάλι, ποιο είναι το όραμα της νέας διοίκησης του κρατικού καναλιού. Φυσικά, καλώντας τον Γιώργο Τράγκα να τα πει…χωρίς αναισθητικό.
Την ημέρα της επετείου του «Όχι» ....η κρατική τηλεόραση είπε το μεγάλο «ναι» στον μεγάλο δημοσιογράφο και στοχαστή της ελληνικής πολιτικής σκηνής, τον Γιώργος Τράγκα ο οποίος, όπως κι ο ίδιος είπε, είχε να περάσει το κατώφλι της ΕΡΤ από το 1989.
Κατήγγειλε ότι τόσα χρόνια τον έκοβαν και δεν τους έδιναν το λόγο στην κρατική τηλεόραση, όπως και στο Mega κι ότι υπήρχε ένας… Σπιναλογκισμός ο οποίος έληξε στις 28 Οκτωβρίου όταν αυτό πέρασε απέναντι στο Νησί, δηλαδή προσκλήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει πολλάκις τον φίλο του που τον κάλεσε, τον Αιμίλιο Λιάτσο, διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ (προσοχή, όχι του ΣΤΑΡ). Κι από εκεί και έπειτα ξεκίνησε το γνωστό παραλήρημα του μεγάλου στοχαστή Τράγκα, σε μια ημέρα ιδιαίτερα σημαδιακή. Διότι λίγες ώρες πριν στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αυτή που έβγαλε ο Βαξεβάνης, υπήρχε φαρδύ πλατύ το όνομα του Τράγκα.

Ακόμη και 20 χρόνια να είχαν περάσει που δεν κλήθηκε ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος και μεγαλοπαραγωγός όπως ο ίδιος έλεγε, έπρεπε να τον καλέσει ο φίλος του ο Λιάτσος εκείνη την ημέρα; Απορίας άξιον.

Ο Τράγκας λοιπόν, για ακόμη μια φορά με το γνωστό απαράμιλλο ύφος του, αυτό του οργισμένου Βασιλάκη Καΐλα που είναι κατατρεγμένος από το δημοσιογραφικό σινάφι κι αυτός είναι ο μόνος τίμιος καουμπόϊ, μίλησε για όλους και για όλα. Για τους αγώνες που έκανε ο ίδιος μαζί με τον… Καραμανλή για να μπει η Ελλάδα στην Ευρώπη μίλησε. Για τις μεγάλες του επιτυχίες, τους 17 ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα άπειρα περιοδικά και εφημερίδες, για το γεγονός ότι ενώ τον έχουν περιθωριοποιήσει τα ελληνικά μέσα, τον «παίζουν» περισσότερο τα γερμανικά. Επίσης για το γεγονός ότι οι ξένοι απορούν πώς αυτός ένας κεντροδεξιός, εύπορος δημοσιογράφος, βρίζει τη Μέρκελ και είναι αντιμνημονιακός.

Αλλά, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος. Δεν το κάνει για τον εαυτό του, για το κακόμοιρο του εγγόνι του το κάνει… κι εκεί έβαλε τα κλάματα γιατί προφανώς δεν αντέχει την αδικία και την υποδούλωση της πατρίδας.

Ο Τράγκας, λοιπόν, που χαρακτήρισε εαυτόν δημοσιογραφική πλέμπα, έφτιαξε τη μέρα μας και γι' αυτό πρέπει κι εμείς να ευχαριστήσουμε τον Αιμίλιο Λιάτσο που τον κάλεσε να πει ότι θέλει, αυτόν τον απόκληρο της δημοσιογραφίας που τον «κόβουν» γιατί μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας. Μπράβο λοιπόν στο Λιάτσο και τους πολιτικούς του προϊστάμενους που αναβαθμίζουν την ελληνική τηλεόραση δίνοντας βήμα στον Τράγκα.

Θα πει κανείς: Γιατί όχι και στον Τράγκα; Tόσοι και τόσοι έχουν περάσει από την ΕΡΤ.

Βεβαίως, κανείς δε ρώτησε τον Τράγκα (γιατί να το κάνει άλλωστε, στο σπίτι του Λιάτσου πήγε ο άνθρωπος καλεσμένος) για μια σειρά από θέματα. Όπως για παράδειγμα

πώς αυτός ο άγιος άνθρωπος έγινε μεγαλοπαράγοντας της δημοσιογραφίας;

1.Πώς έγινε πάμπλουτος και έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό, σπίτια στη Γαλλία και μια κυριλέ ζωή, τέτοια που βλέπει το 99% των δημοσιογράφων (και των υπόλοιπων Ελλήνων φυσικά) και παθαίνει έμφραγμα; Έχει άραγε το επάγγελμα τέτοιες δυνατότητες;
2.Μήπως να μας έλεγε ο κ. Τράγκας πώς βγαίνουν τα λεφτά για να μη ζούμε με τρεις κι εξήντα;
3.Να τον ρώταγαν επίσης, πώς επί τρία χρόνια κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή η εφημερίδα του η Χώρα ήταν τελευταία σε πωλήσεις αλλά πρώτη σε διαφημιστικά έσοδα που προέρχονταν από το κράτος; Κι όταν τέλειωσε η ημέρα της Μαρμότας, ξαφνικά ο Τράγκας έγινε εχθρός με τον Καραμανλή και τον Ρουσόπουλο;
4.Να μας απαντούσε αφού βρήκε βήμα στη φιλόξενη ΕΡΤ πόσοι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του τον κυνηγάνε γιατί τις έκλεινε ξαφνικά και χρωστούσε μισθούς, αποζημιώσεις και ασφαλιστικές εισφορές;

Ο μεγαλοπαραγωγός, όπως ο ίδιος είπε, ποιες παραγωγές έχει κάνει; Τις αλήστου μνήμης εκπομπές του στα διάφορα περιθωριακά κανάλια που τον έβλεπε το 0,1%; Ή που βρήκε τώρα το φιλόξενο ραδιόφωνο του Χατζηνικολάου για να «αναβαθμίσει» το δημοσιογραφικό επάγγελμα με τα… γαλλικά του κατά της Μέρκελ ή άλλων αντιπάλων του; Αν η εκπομπή του στο ραδιόφωνο αναβαθμίζει τη δημοσιογραφία τότε, εμπρός, ας του δώσει ο φίλος του ο Λιάτσος και εκπομπή στην ΕΡΤ. Τότε πράγματι θα έχουμε το ευρωπαϊκών προδιαγραφών κανάλι που ονειρεύτηκε ο Σ. Κεδίκογλου και υλοποιεί ο Αιμ. Λιάτσος και οι υπόλοιποι στη Λ. Μεσογείων.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου