Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Χούντα ... «Έκοψαν» απο την ΝΕΤ Αρβανίτη και Κατσίμη και καλα η ΝΔ .. το ΜπαΣοκ και Μιζαρ πως το δέχονται...

Την τελευταία εκπομπή παρουσίασαν ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη στην ΝΕΤ. Μετά το τέλος της σημερινής τους εκπομπής οι δυο δημοσιογράφοι της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» ενημερώθηκαν ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας κόβονται από την εκπομπή.

Νωρίτερα και κατά την διάρκεια της εκπομπής τους οι δυο δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στα 15 ιατροδικαστικά πορίσματα των συλληφθέντων στην πορεία στις 30 Σεπτεμβρίου στα οποία είχε αναφερθεί η Gurdiam με δημοσιευμα της. Ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει τότε στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ.
Διαβάστε αναλυτικά τον διάλογο των δυο δημοσιογράφων:
Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.


Η είδηση πέφτει σαν βόμβα στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία καθώς μπορεί πάντα η εκάστοτε κυβέρνηση να διατηρούσε μια προνομιακή σχέση με τη Δημόσια Τηλεόραση αλλά δεν είχαν λάβει χώρα ξανά τέτοια ωμά περιστατικά λογοκρισίας.

Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αρχίζουν να αντιδρούν και να ζητούν μαζικά την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, ενώ έντονη είναι η αποδοκιμασία των πολιτών κατά της Διοίκησης της ΕΡΤ στα social media.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων, ο Αιμίλιος Λιάτσος ο οποίος έλαβε τη σχετική απόφαση, εκδίδει μια προκλητική ανακοίνωση, με την οποία και παραδέχεται ότι οι παρουσιαστές "κόπηκαν" λόγω των σχολίων τους για τον Υπ.Προστασίας του Πολίτη:

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής 'ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ' της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».

Πριν από λίγο, σε έκτακτη γενική συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν από τις 30 Οκτωβρίου σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κινηματικές δράσεις μέχρι την ανάκληση της απόφασης καρατόμησης των συναδέλφων τους, διαμαρτυρόμενοι για τα πολλαπλά κρούσματα λογοκρισίας, αποκορύφωμα των οποίων υπήρξε η ''αναστολή μέχρι νεωτέρας''της παρουσίασης της εκπομπής ''Πρωινη Ενημέρωση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου