Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

«Από σας εξαρτάται η εκταμίευση»


Το ερώτημα του εάν και πότε η Αθήνα, θα λάβει την επόμενη δόση της οικονομικής ενίσχυσης, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο που πιθανώς θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31.2 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει παγώσει από τον Ιούνιο, ο κ. Σόιμπλε είπε: «αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να το απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».


«Κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις», είπε επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.


Παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο εξοικονόμησης πόρων ύψους 18,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που είχαν ζητήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, ως προϋπόθεση, ο Σόμπλε είπε ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του Ιουνίου.


«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε. «Όλοι στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση», συμπλήρωσε.


Στην ίδια συνέντευξη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν αποκλείει την ιδέα να διατηρήσει τη θέση του μετά τις βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο του 2013.


«Αυτή τη στιγμή κάνω τη δουλειά μου, θα έρθουν οι εκλογές και θα δούμε. Όλα είναι στα χέρια των πολιτών», είπε ο 70χρονος υπουργός που είναι βουλευτής για 40 χρόνια, δείχνοντας μια πολιτική μακροζωία απαράμιλλη για τη Γερμανία


«Προφανώς, ξέρω επίσης ότι όλα έχουν ένα τέλος και ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος», πρόσθεσε, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου