Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πάμε σε άτακτη χρεοκοπία, αν δεν πάρουμε τη δόση...

Νέο δραματικό μήνυμα Στουρνάρα.
Ενταση στη βουλή...
"Η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας", δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ συνέχισε λέγοντας "καταλαβαίνω τις ενστάσεις για... το κατεπείγον της διαδικασίας, αλλά όλα τα υπουργεία λειτουργούμε σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο και πάντως αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Η απόφαση για συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκάλεσε κλίμα έντασης στην αίθουσα και έντονους διαξιφισμούς ανάμεσα στους βουλευτές της πλειοψηφίας και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.


Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και «παράνομες διαδικασίες». «Εισηγείστε ένα πραξικόπημα, ακυρώνετε κάθε είδους κοινοβουλευτικής διαδικασία και κουρελιάζετε σύνταγμα», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες μίλησε για απαράδεκτες διαδικασίες καθώς όπως είπε είναι αδύνατον να επεξεργαστούν οι βουλευτές ένα τόσο ογκώδες νομοσχέδιο σε μόλις δύο ημέρες. «Ελπίζω σε λίγους μήνες να μην μας πείτε ότι δεν διαβάσατε το νομοσχέδιο πριν το ψηφίσετε», είπε ο κ. Μαριάς.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κ. Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο καρμανιόλα» και για «εκβιασμό της κυβέρνησης προς την κοινωνία». «Είναι πρόκληση να γίνεται εκβιασμός ή ψηφίζουμε αυτό ή χρεοκοπία. Ποιον θέλετε να χρεοκοπήσετε τους 1, 5 εκ ανέργους, αυτούς που παίρνουν 300 ευρώ τον μήνα; Πόσο παραπάνω να χρεοκοπήσουν;», είπε ο κ. Παφίλης.

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος συμφώνησαν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ.

Η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί σήμερα και την Τετάρτη θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου