Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Οι γελιοι βουλευτές μας ... να τους χαιρόμαστε... υποκρισία, λαϊκισμός, ψέματα,


"Κόλαση" επικράτησε πριν από λίγο στην βουλή όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μισθοδοσία των βουλευτών, που όπως είπε παίρνουν πάνω από 8.000 ευρώ το μήνα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απάντησε ότι δεν είναι αυτός ο μισθός του, με τον Ηλία Κασιδιάρη να τον καλεί, σε περίπτωση που παίρνει λιγότερα, να καλύψει το ποσό πουλώντας εγκυκλοπαίδειες.
 και άλλα πολλά ως δείγμα του επιπέδου, του διαλόγου, της σκέψης, της σύνθεσης,.... χάλια μαύρα 

"Παίρνεις πάνω από 7.000 ευρώ. Είσαι ψεύτης και να τα χαίρεσαι", ανέφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
"Δεν παίρνουν τόσα χρήματα οι βουλευτές κ. Κασιδιάρη", παρενέβη και η αντιπρόεδρος της βουλής Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
Κόλλια-Τσαρουχά:"Kάποιοι βουλευτές περνούν δύσκολα"
Στον Ηλία Κασιδιάρη απάντησε η ΣΤ αντιπρόεδρος της βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Αφού κατέβηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής από το βήμα, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήρε το λόγο για δώσει διευκρινίσεις και να διορθώσει, όπως είπε, τις "στρεβλές εντυπώσεις" που δημιουργούνται.
"Δεν παίρνουν τόσα χρήματα οι βουλευτές", τόνισε η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά, απαντώντας στον Ηλία Κασιδιάρη που υποστήριξε ότι βουλευτές παίρνουν πάνω από 8.000 ευρώ.
"Αυτοί οι βουλευτές που εκ πεποιθήσεως έχουν επιλέξει να μην ασκούν το επάγγελμα τους, πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι περνούν πάρα πολύ δύσκολα", επεσήμανε και πρόσθεσε : "Αν κάποιοι παίρνουν από το λογιστήριο της βουλής πολλά περισσότερα , δεν ξέρω πως γίνεται..."

Δένδιας: Να ζητήσει συγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζεται το μπάχαλο στην βουλή...
Στην Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ υπουργείου Δημοσίας Τάξης και ΣΥΡΙΖΑ , με τον Δένδια να καταγγέλλει το περιστατικό και να ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη, αφού έδωσε στη δημοσιότητα τις ... φωτογραφίες των αστυνομικών θέτοντας τους σε κίνδυνο.
Ο Λαφαζάνης τότε, κατηγόρησε τον Δένδια πως κάνει βρώμικες καταγγελίες που έρχονται από το παρελθόν: «Κάνετε βρώμικες καταγγελίες. Είμαστε στο 2012, όχι στο 1950. Κάνετε ακροδεξιό παραλήρημα και ρίχνεται λάδι στη φωτιά σε μέρες που είναι πολύ κρίσιμες», είπε συγκεκριμένα.
Την "φωτιά" προσπάθησε να σβήσει, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δεν επέτρεψε στον Δενδια να απαντήσει στον Λαφαζάνη, ενώ ανέφερε πως η καταγγελία δεν έπρεπε να είχε γίνει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο ειδικός αγορευτής των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για σκοπιμότητα και πως προσπαθεί να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο την εύνοια των ενστόλων.

Επιλέγει αποχή...


...και ο Βενιζέλος τον διαγράφει... 
Σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο να απουσιάσει από την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα ο Κώστας Σκανδαλίδης, γεγονός που θα τον οδηγήσει εκτός ΠΑΣΟΚ προκαλώντας ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ... ο κ. Σκανδαλίδης κατέληξε να μην ψηφίσει τα μέτρα και θα προτιμήσει να απουσιάσει από την αποψινή ψηφοφορία. Αν αυτό συμβεί τότε θα ευρεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ αφού ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προειδοποιήσει τους «αντάρτες» ότι καταψήφιση των μέτρων σημαίνει ότι οι «δρόμοι θα χωρίσουν».

Αν απουσιάσει ο κ. Σκανδαλίδης από την ψηφοφορία τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα τόσο ο Γιάννης Κουτσούκος όσο και ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο τελευταίος, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους ανέπτυξε το γνωστό σκεπτικό του κατά των μέτρων, παρόντος και του Ανδρέα Λοβέρδου, οπότε παρενέβη η Ντόρα Μπακογιάννη για να ρωτήσει :

«Ακόμη να τον πείσετε;» για να της απαντήσει ο κ. Μπόλαρης «δεν προσπαθώ ...να πεισθώ, αλλά να πείσω» και η φράση του αυτή ερμηνεύεται ότι ο βουλευτής Σερρών δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα ψηφίσει όχι, παρών ή θα απέχει.

Αν οι εν λόγω βουλευτές καταψηφίσουν τα μέτρα και διαγραφούν από το ΠΑΣΟΚ τότε προμηνύονται ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα.

iefimerida.gr


Αντιγράφοντας από την Catwoman τη στολή και το τσαγανό, η Θεοδώρα Τζάκρη κατακεραύνωσε τους πάντες από το βήμα της Βουλής.

Δήλωσε ότι ο Σαμαράς κι ο Στουρνάρας βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, ότι τα νέα μέτρα οδηγούν στη φτωχοποίηση.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι δεν εκβιάζεται, γι' αυτό και θα...ψηφίσει τα μέτρα! Ρεσιτάλ.



Σαμαράς: Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ.


Παραθέτω ένα απόσπασμα από ομιλία του Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο του 2011:

Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…

Ξέρω πως περνάει σήμερα μια ελληνική οικογένεια. Ξέρω ότι ξαφνικά εκεί που οικογένειες είχαν δύο μισθούς Τώρα έχουν μισό. Ή κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις είναι ίδιες και τρέχουν. Ξέρω τι σημαίνει...
...να διαπιστώνουν κάθε μέρα, όχι μόνο ότι δεν βγαίνουν, όχι μόνο ότι τους πελεκάνε το εισόδημα, αλλά κι ότι προσπαθούν να τους πάρουν και την Αξιοπρέπειά τους. Τα ξέρω όλα αυτά. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Όχι, δεν προσυπογράφω το λάθος!

Πέρσι με εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπα όχι. Σήμερα πάνε να με εμφανίσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν, ναι! Όμως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πέρσι προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως «ανεύθυνο», που είπα όχι. Σήμερα προσπαθούν να με εμφανίσουν ως «συνυπεύθυνο»… Αλλά δεν είμαι ούτε αν-εύθυνος ούτε συν-υπεύθυνος. Είμαι απλώς υπεύθυνος απέναντι στο λαό της χώρας μου. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Και γι’ αυτό είμαι αντίθετος στην Πολιτική που σκοτώνει την Ελληνική Οικονομία και διαλύει την Ελλάδα.

Πριν ένα χρόνο μας έφεραν το Μνημόνιο για να μας σώσουν, υποτίθεται… Το μελετήσαμε στη Νέα Δημοκρατία, είδαμε ότι δεν οδηγεί πουθενά, είδαμε ότι μεγαλώνει το πρόβλημα δεν το λύνει, διαπιστώσαμε ότι είναι «φάρμακο» χειρότερο από την «αρρώστια»… Και το απορρίψαμε! Μας αντιμετώπισαν με σκληρή πολεμική. Κι όταν παρουσιάσαμε τις δικές μας προτάσεις, πέρσι τον Ιούλιο, στο Ζάππειο-Ι, μας αντιμετώπισαν όχι απλώς με πολεμική, αλλά με μια αδυσώπητη προπαγάνδα διαστρέβλωσης των θέσεών μας. 


Σάλος από τους διορισμούς της συζύγου του Βρούτση και την κόρης του Μέργου που καταγγέλει ο Αδαμόπουλος, λίγο πριν ψηφισθεί το Μνημόνιο!



Φουλ επίθεση αποφάσισε να παίξει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γάννης Αδαμόπουλος κατά συγκεκριμένων προσώπων της παράταξης του όπως είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ογενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος.

Ο κ. Αδαμόπουλος εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας για την περίεργη, όπως κύκλοι του ΔΣΑ χαρακτηρίζουν, τοποθέτηση της συζύγου του κ. Θεοδώρας Βαγενά ως νομικής συμβούλου στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) στο οποίο μάλιστα ο κ. Βρούτσης είχε διατελέσει πρόεδρος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κα. Βαγενά είχε αποτύχει στις πρώτες εξετάσεις του ΔΣΑ όμως αυτό δεν την εμπόδισε να χαρακτηριστεί ως απολύτως επαρκής για να τοποθετηθεί σε μια κρατικού ενδιαφέροντος υπηρεσία.

Μάλιστα το οξύμωρο είναι πως η κα. Βαγενά δεν είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επί δύο χρόνια παρά το γεγονός πως ο σύζυγος της ήταν ο επιβλέπων την ασφάλιση υπουργός (άρα όφειλε να είναι νομοταγής) αλλά και παρά τις δύο συνεχόμενες οχλήσεις της Διεύθυνσηςη Ασφάλισης Νομικών - ΤΕΑΔ.

"Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει βέβαια και ηθικό ζήτημα για τον κ. Βρούτση ο οποίος οφείλει να απαντήσει" τονίζουν πηγές του ΔΣΑ.
Στη δεύτερη περίπτωση, από εχθές με ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος (ο οποίος σημειωτέον δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και κατά της παράταξης του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων του) κατήγγειλε τις απανωτές προσλήψεις της κόρης του κ. Μέργουκαι την εύνοια την οποία η συγκεκριμένη δικηγόρος λαμβάνει ως προς τις διαρκείς τοποθετήσεις της σε κρατικού ενδιαφέροντος τομείς και οργανισμούς. 
http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/83524/Default.aspx 










«Η Ελλάδα δεν πωλείται» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Μιχαλολιάκος και δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Παράλληλα επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως «θα έχει την τύχη του προκατόχου του Γ. Παπανδρέου». Σημείωσε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα εμφυλίου στην περίπτωση που δεν περάσουν τα μέτρα όπως είπε ο κ. Σαμαράς»
http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/737141/Article.aspx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου