Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτο: Οι Κούρδοι πήραν τον έλεγχο δύο επιπλέον πόλεων στη Βόρειο-ανατολική Συρία L’Orient le Jour (Λίβανος)

 
  Κούρδοι μαχητές πήραν τον έλεγχο, στη διάρκεια της νύχτας Παρασκευή - Σάββατο, δύο πόλεων στη Βόρειο-ανατολική Συρία, μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) και ακτιβιστές.

Την Παρασκευή, όχι πολύ μακριά απ'έκεί, οι Σύροι αντάρτες από την πλευρά τους κατέλαβαν την πόλη Ras El Ain, μετά από σκληρή μάχη με τις δυνάμεις του καθεστώτος, σύμφωνα με το OSDH και ακτιβιστές. Αυτή η πόλη διαθέτει συνοριακή διέλευση για τους πεζούς, η οποία ανοίγει περιστασιακά για τις θρησκευτικές γιορτές.

«Μαχητές της Επιτροπή Προστασίας του κουρδικού λαού πήραν τον έλεγχο των πόλεων Tal Nemer, και Derbassiyé μετά από πολλές ώρες περικύκλωσης των αρχηγείων της αστυνομίας και των εδρών των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας του κράτους στην επαρχία Hasakah», δήλωσε ο πρόεδρος του OSDH, Rami Abdel Rahman.


Η Επιτροπή προστασίας του κουρδικού λαού είναι η ένοπλη πτέρυγα του Κόμματος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το συριακό αποκλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (Κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία).

Σύμφωνα με το OSDH, κάτοικοι συμμετείχαν στην περικύκλωση και διαπραγματεύσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις, που τελικά συμφώνησαν να αποσυρθούν για την αποφυγή αιματηρών μαχών.

Οι Κούρδοι μαχητές ανάλαβαν επίσης τον έλεγχο του Derbassiyé, μικρού σταθμού διέλευσης στα συνόρα με την Τουρκία, σύμφωνα με το OSDH.


Στο Κυβερνείο του Hasakah, το καθεστώς δεν ελέγχει σήμερα παρά μόνο τις δύο μεγάλες πόλεις Καμισλό και Χασακά.


 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1694.html#.UJ6KW2e78fw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου