Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Reuters: Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση των €44 δισ. για την Ελλάδα

Την έγκριση για την εκταμίευση 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα δώσουν στη συνάντησή τους την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικό πρακτορείο, τα χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και τις τελευταίες δεσμεύσεις της.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στο Reuters, στο Eurogroup της Τρίτης αναμένουν μία πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων ενώ εκτιμούν πως θα συζητηθεί και η μείωση του χρέους και η διετής παράταση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Μετά την πολιτική έγκριση για την εκταμίευση των δόσεων, οι προτάσεις για τη μείωση του χρέους και για την παροχή περαιτέρω βοήθειας θα σταλούν στα εθνικά κοινοβούλια έως τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται αυτό θα δώσει στην Αθήνα χρόνο για να ολοκληρώσει τις τελευταίες προαπαιτούμενες ενέργειες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διεθνείς πιστωτές με τη σειρά τους θα ελέγξουν στις 28 Νοεμβρίου εάν οι ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν την τελική τους απόφαση στις 3 Δεκεμβρίου. Κατόπιν, η Ελλάδα και η Κομισιόν θα υπογράψουν έναν αναθεωρημένο μνημόνιο κατανόησης στις 4 Δεκεμβρίου με στόχο τα χρήματα να εκταμιευθούν μία ημέρα αργότερα.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου