Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«Κλειδί» η ανάπτυξη με επενδύσεις, θέσεις εργασίας και κατανάλωση, λέει ο Λούλα

«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ’ αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις», ήταν η συμβουλή του τέως προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στους Έλληνες μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Σάο Πάολο.

Ο Λούλα υποστήριξε ότι «ούτε η Ελλάδα ούτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα βίωνε τις σημερινές καταστάσεις, αν είχαν παρθεί οι σωστές αποφάσεις πριν από τέσσερα χρόνια», επιρρίπτοντας σαφείς ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της ελληνικής οικονομίας στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ειδικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Λούλα, ο οποίος απέφυγε να κάνει ειδική αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ ή στις πολιτικές που θέλει να υλοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, έδωσε την δική του συνταγή για την έξοδο από την κρίση.

«Σε περίοδο κρίσης, η λέξη κλειδί δεν είναι η δημοσιονομική προσαρμογή», τόνισε ο κ. Λούλα επικρίνωντας εμμέσως την ακολουθούμενη πολιτική περιορισμού των ελλειμμάτων που έχει βυθίσει την Ελλάδα στην ύφεση.



Κατά την άποψη του Λούλα «εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι’ αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία».

Το ειδικό μήνυμα του τέως προέδρου της Βραζιλίας στους Έλληνες ήταν: «Μη χάσετε ποτέ την ελπίδα σας, συνεχίστε τη μάχη σας με το κεφάλι ψηλά, διότι ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση. Καλή τύχη!»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πριν αναχωρήσει για τη Λατινική Αμερική, στη συνάντησή του με τον Λούλα ήθελε να διερευνήσει τη δυνατότητα οργάνωσης δικτύου αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό.

«Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Λούλα εξήγησε «ότι πριν από δέκα χρόνια, στην μακρινή από την Ελλάδα, Βραζιλία, η ελπίδα νίκησε τον φόβο και έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό να μην απελπιστεί, διότι και στην Ελλάδα η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα αλληλεγγύης και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρίσκουμε συμμάχους ισχυρούς, συμμάχους του ελληνικού λαού, συμμάχους της Ελλάδας».

--------------

δεν λέω .. καλά έκανε ο Αλέξης και πήγε διακοπες στην Λατινική Αμερική... εκεί δεν θα χρειαστεί και πετρέλαιο για να ζεσταθεί .. εξάλλου για αυτούς λεφτά υπάρχουν... μπορεί να κλείσουν και κανένα ραντεβού με κανένα λαμογιο επιχειρηματία εκ βραζιλιας και αν κυβερνήσουν να το φέρουν στην Ελλάδα και να τον παρουσιάσουν σαν τον Ζορο... χαχαχαχ

Αλέξης κανένας δεν μοιράζει λεφτά για να ταΐζεις τους χαραμοφάηδες του δημοσίου και τους συνταξιούχους των ελληνικών πετρελαίων και μη, των 10000 ευρώ μηνιαίως...

ρώτησες ποιος είναι ο μέσος μισθός του Δημοσίου στην Βραζιλία και στην Αργεντινή..; 

Πόσο είναι ο μισθός (και τα επιδόματα) των εκεί υπαλλήλων της βουλής;

Έχουν ανακαλύψει το ΕΦΑΠΑΞ;

πως είναι άραγε η δημοσία υγεία τους....;

όταν λέει επενδύσεις ο Λουα Λουα τι άραγε να σημαίνει .; μήπως Stage ή δημόσιες εταιρίες για τους χαραμοφάηδες σου..; μήπως εννοεί ξένα κεφάλαια που αναζητούν μισθούς Βραζιλίας;

πως περνάνε στην Αργεντινή Αλέξης ; τι μισθό εχουν εκεί ; ποιο το ποσοστό ανεργίας ; 


μήπως λέω να πήγαινες προς Σκανδιναβία μεριά....; λέω εγώ... ή θέλεις να μας κάνεις Βραζιλία.... και δεν είναι και οι γυναίκες μας σαν τις Βραζιλιανες....  άρε καρναβάλια φέτος... συμμαχικά... Λαϊκιστικά και ψεύτικα 
γ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου