Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

4 δις ευρώ θα δώσουμε για αγορά εξοπλισμών και έπεται συνέχεια σύμφωνα με τη Bild την ώρα που κόβονται μισθοί και συντάξεις!

4 δις ευρώ θα δώσουμε για αγορά εξοπλισμώνΗ Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Βild, «είναι ένας από τους καλύτερους αγοραστές όπλων της Ευρώπης και ετοιμάζεται να αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη με τα χρήματα που έρχονται από την Ε.Ε». Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι: «Εξήντα ολοκαίνουργια μαχητικά αεροσκάφη σκοπεύει να αγοράσει η Αθήνα, κόστους τεσσάρων δισ. ευρώ με χρήματα που έχουν εισρεύσει από την Ε.Ε. στα άδεια ταμεία!».
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται ανώνυμη κυβερνητική πηγή που υπόσχεται συμφωνίες για νέα εξοπλιστικά προγράμματα στους Γερμανούς εάν τον Μάρτιο  δοθούν στην Ελλάδα τα 80 δισ. ευρώ από την επόμενη δανειακή σύμβαση.
Ήδη εκκρεμεί η παραγγελία κατασκευής δύο νέων γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, όπως είχε αποφασισθεί επί Υπουργίας Ευ. Βενιζέλου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα υποβρύχια αυτά αναμένεται να κοστίσουν ένα δις ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους.
Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τύπου, έχουν ήδη καταβληθεί για εξοπλισμούς σε γερμανική εταιρεία ήδη δύο δισεκατομμύρια 32 εκατομμύρια ευρώ. Απομένει δηλαδή η εκταμίευση περίπου 806 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα υπόλοιπα χρήματα που θα κληθεί να καταβάλλει το δημόσιο για τη ναυπήγηση και  την παραλαβή των υποβρυχίων, θα δοθούν εντός  9 ετών.
Μόλις τον Δεκέμβριο του 2011 στην Γερμανία,   μετά από έρευνα δύο χρόνων της εισαγγελίας του Μονάχου, αποκαλύφθηκε η τακτική της εταιρίας  Ferrostaal  να «λαδώνει» αξιωματούχους χωρών για την παραγγελία υποβρυχίων σε Πορτογαλία και Ελλάδα. Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ ενώ καταδικάστηκαν δυο αξιωματούχοι της Ferrostaal σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι καταβλήθηκαν μίζες περίπου 60 εκατ. ευρώ σε μεσάζοντες για την παραγγελία υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και της υπόθεσης έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) της Στοκχόλμης, η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας, κατά την περίοδο 2006-2010 και ότι, οι Έλληνες, μετά τους επίσης υπερχρεωμένους Πορτογάλους, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποδέκτης γερμανικών όπλων στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία βασίζονται σε παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗΣΥ, Λευτέρη Αυγενάκη προς τους υπουργούς οικονομικών και εθνικής άμυνας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου