Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Τέλος στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ


Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της. Η απόφαση ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με εννέα ψήφους κατά της κήρυξης νέας απεργίας και ένα λευκό.
Οι ναυτεργάτες καλύφθηκαν από τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις που παρουσίασαν νωρίτερα οι υπουργοί Ανάπτυξης και Εργασίας σε συνάντησή τους με εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων και τον γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης παρέσχε διαβεβαιώσεις σχετικά με τα δύο μεγάλα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, τον Οίκο Ναύτου και το ΝΑΤ τονίζοντας πως «θα είναι και τα δύο αυτόνομα» και πως «το μόνο που αλλάζει είναι η εποπτεία τους».
Συγκεκριμένα, είπε ότι το ΝΑΤ παραμένει «αυτοτελέστατο» ταμείο και ότι «απλώς γίνεται η μεταφορά του στο υπουργείο Εργασίας» και ότι διατηρείται και η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου, αφού η ενσωμάτωσή του στον ΕΟΠΥΥ «αφορά τις ιατρικές πράξεις σε είδος». «Θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες και μικρότερο κόστος», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου