Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Αποθεώθηκε ο Γιώργος...Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ο Γιώργος Παπανδρέου εκφώνησε την τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος, χειροκροτούμενος από τα στελέχη του οργάνου, μεταδίδει το ΑΠΕ.


Ο κ. Παπανδρέου με «σπασμένη» φωνή ευχαρίστησε όλους και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται, πιο κοντά με τους συντρόφους του «για να μείνει η πατρίδα όρθια». Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει «αν δουλέψουμε όλοι μαζί».


Της συγκίνησης είχε προηγηθεί η αναφορά του στο δημοψήφισμα, το οποίο, όπως είπε, του στοίχισε την πρωθυπουργία. Χαλάλι, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι μένει με την ικανοποίηση ότι κατάφερε να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο, με τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας και η χώρα να πετύχει τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους παγκοσμίως.

«Με κατηγόρησαν», είπε ο κ. Παπανδρέου, «ότι είμαι "τρελός" ή «άφρονας" που πρότεινα το δημοψήφισμα» και κατηγόρησε όσους τον επέκριναν ρωτώντας αν ρώτησε προηγουμένως τη Μέρκελ ή τον Σαρκοζί. «Εγώ ήθελα να ρωτήσω τον ελληνικό λαό» ξέσπασε.

Τόνισε ότι δεν μετάνιωσε για το δημοψήφισμα, αλλά γιατί δεν το είχε κάνει νωρίτερα, και πρόσθεσε ότι το έκανε γιατί πιστεύει ότι καμία άλλη απόφαση, εκτός του δημοψηφίσματος, δεν θα μπορούσε να διασφαλίσει με απόλυτο τρόπο την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι απλό. «Το πρόγραμμα προσαρμογής θα συνεχιστεί, αλλά το θέμα είναι ποιος μπορεί να υπερασπιστεί τους αδύναμους, ποιος μπορεί να αλλάξει τη χώρα ριζικά, ποιος πιστεύει και μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας», σημείωσε.

Όσο πιο ισχυρή βγει από τις κάλπες η φωνή του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η εγγύηση για το μέλλον της χώρας, όποιο κι αν είναι το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. 

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά «θα ήθελα να είμαι μεγαλόψυχος και να ευχαριστήσω και τη Νέα Δημοκρατία για μία συνολική πατριωτική στάση αλλά δυσκολεύομαι», σημειώνοντας ότι η συνεργασία που οδήγησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου «έγινε κάτω από την απειλή ενός δημοψηφίσματος» και συμπλήρωσε «με την υπογραφή που έβαλε η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε το σωστό των όσων κάναμε και αναίρεσε τα όσα επισήμως έλεγε. Δέχθηκε επί της ουσίας ότι είχαμε δίκιο και ότι από το 2010 κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε».
«Όποιος εκλεγεί θα έχει εμένα κοντά του να βοηθά» και φανερά συγκινημένος τόνισε: «Ήρθε η ώρα να δώσω τις μάχες μου από άλλα μετερίζια». Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε μετανιωμένος που δε ζήτησε, όπως είπε, νωρίτερα να γίνει δημοψήφισμα για να εκφραστεί ο λαός.

http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/684495/Article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου