Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Υπεράσπιση της Ελλάδας από Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο

Υπέρ της δυνατότητας της Ελλάδας να «τα καταφέρει» με το νέο πακέτο στήριξης τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο.

Απαντώντας σε «φωνές» ευρωσκεπτικιστών ευρωβουλευτών, οι οποίοι σε σημερινή συζήτηση στο Στρασβούργο έβαλαν στο τραπέζι για μια ακόμη φορά την πρόταση για χρεοκοπία της Ελλάδας ή και την έξοδό της από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε:
«Δηλαδή, τι είναι αυτό που προτείνετε για την Ελλάδα; Την πτώχευση;…είναι ανέντιμο -και πολιτικά και πνευματικά- να λέτε ότι η λύση είναι η πτώχευση».
«Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αντί να μας λένε συνέχεια ότι τίποτα δεν πρόκειται να πετύχει, καλύτερα θα ήταν να μας βοηθούσαν να παράσχουμε βοήθεια στην Ελλάδα», δήλωσε σε έντονο τόνο ο κ. Μπαρόζο.
Έθεσε δε ως κορυφαία προτεραιότητα της Ελλάδας την εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής βοήθειας, ύψους 130 δισ. ευρώ, με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αυτό συμπεριλαμβάνει.
Τόνισε μάλιστα ότι έχει ήδη συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο τις τεχνικές διευκολύνσεις στην παροχή οικονομικής βοήθειας, ενώ ανάλογη συζήτηση είχε τη Δευτέρα και με τον νέο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου