Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Προωθείται η επιστροφή Λαλιώτη;... Οϊμέ οϊμέ


Πόσο ηλίθιους μας περνάτε? … μα είναι δυνατών να νομίζουν ότι αν επιστρέψει ο Λαλιώτης και τα φαντάσματα του παρελθόντος το ΠΑΣΟΚ έχει την ψευδαίσθηση ότι ελπίζει? Που ζουν ? αυτοί είναι οι  κύριοι υπεύθυνοι του εκτροχιασμού της οικονομίας, της δημοκρατίας της αξιοκρατίας και της νοοτροπίας του ελληνικού λάου και τελικός φτάσαμε στην χρεοκοπία…
είναι δυνατών με τα αρπακτικά αυτά ο ΓΑΠ να τα έβγαζε πέρα?  αν δεν είναι ο ίδιος αρπακτικό ?
Μήπως τελικά εν γνώση του και ξέροντας καλά τι έκανα μας έβαλε στην επιτήρηση από την Ε.Ε. ? μήπως τελικά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουμε Δανία του Νότου ….  Γιατί με όλους αυτούς σίγουρα για Μπαγκλαντές πάμε…. Λυπάμαι για την χώρα και τα αθώα θύματα τους ανέργους τους συνταξιούχους κ.α. ….

Φιστίκια Του Δημήτρη Μητρόπουλου
http://www.tanea.gr/agiografies/?aid=4703015
ΤΟ 2009 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με έντεκα μονάδες. Οπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η εντύπωση όσων βρέθηκαν εκείνη την Κυριακή στην Ιπποκράτους είναι ότι θα κυβερνούσε έντεκα χρόνια. Ή τουλάχιστον αυτή ήταν, με όρους υπερβολής, η ατμόσφαιρα της βραδιάς. Είναι γνωστό τι έγινε μετά. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πέρασε διά πυρός και σιδήρου για να τερματίσει σε είκοσι πέντε μήνες. Μεθαύριο είναι μια άλλη Κυριακή. Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει νέο αρχηγό από τη βάση. Και γυρίζει σελίδα.

ΤΙ θα γράφει όμως η σελίδα αυτή; Το ενδιαφέρον είναι ότι τελικά η κάλπη θα έχει ένα μόνο όνομα, αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οσοι τον στήριξαν εξ αρχής, το έκαναν με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία. Ο Βενιζέλος είναι ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία είκοσι χρόνια. Εκτοξεύθηκε στο προσκήνιο το 1989-90 ως νομικός παραστάτης του Ανδρέα. Εκτοτε συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις και σε όλα τα ηγετικά σχήματα του ΠΑΣΟΚ. Μετείχε επίσης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, πήγε όμως στο υπουργείο Οικονομικών έναν χρόνο μετά το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα κυβερνητικά πεπραγμένα της τελευταίας διετίας - χωρίς όμως να ταυτίζεται απολύτως με αυτά.

Η εκλογή από τη βάση είναι, ασφαλώς, άσκηση επικίνδυνη για το ΠΑΣΟΚ. Το να στηθούν κάλπες από όλη την Ελλάδα είναι μια πρόκληση για πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες. Είναι όμως και μια ευκαιρία επανασύνθεσης της βάσης του κινήματος και επανασύνδεσης της πράσινης νομενκλατούρας με τους οπαδούς. Η διαδικασία είναι κρίσιμη σε μια φάση που οι δημοσκοπήσεις δίνουν εικόνα αποσύνθεσης. Αυτό είναι και το στοίχημα του Βενιζέλου. Να ανακόψει τις διαλυτικές τάσεις. Και να δημιουργήσει όρους συσπείρωσης. Παρότι δεν έχει έρθει ακόμη το καλοκαίρι, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει αυτή τη στιγμή με λειωμένο παγωτό φιστίκι.

ΔΕΝ υπάρχουν πολλοί τρόποι να στερεοποιηθεί ξανά. Αλλά θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί στην κορυφή. Εκεί το ΠΑΣΟΚ θυμίζει, εδώ και μια δεκαετία, τραγωδία του Σοφοκλή. Το 2003 ο Σημίτης θεώρησε ότι δεν χρειάζεται τον Λαλιώτη στη Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα ο Κώστας να πάρει το καπελάκι του. Το 2007 θεώρησε καλό να δηλώσει ότι δεν θέλει να είναι σε κυβέρνηση Παπανδρέου, ενώ ήταν σίγουρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδιζε. Το 2009 ο Παπανδρέου, που σίγουρα κέρδιζε, θεώρησε ότι δεν χρειάζεται τον Σημίτη και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων και Βουλής. Θεώρησε επίσης ότι δεν χρειαζόταν τον Βενιζέλο, στον οποίο έδωσε το υπουργείο Αμυνας. Στο φόντο των συγκρούσεων κορυφής είχαμε διωγμούς και ανταλλαγές ΠΑΣΟΚικών πληθυσμών. Των εκσυγχρονιστών, των Βενιζελικών, της παλιάς φρουράς, των «κηπουρών» και πάει λέγοντας.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγει από όλη αυτή τη φασαρία - που έχει φυσική ημερομηνία λήξης την Κυριακή. Μπορεί το κόμμα Λούκας - Χάρη να είναι παρωδία διάσπασης, φωτογραφίζει όμως τον κίνδυνο να μεταφερθούν οι αντιπαλότητες κορυφής στη βάση. Από εδώ και μπρος, δεν υπάρχει άλλη οδός από την επανένωση. Παράδειγμα και ερώτηση κρίσεως: ποιος θα κουμαντάρει την Ιπποκράτους στις βουλευτικές εκλογές της 29ης - πιθανότατα - Απριλίου; Το 2009 οποιοσδήποτε κέρδιζε τον Καραμανλή που παρέδωσε άρον άρον την εξουσία. Το 2007 και το 2004, το ΠΑΣΟΚ έκανε εκλογές της πλάκας. Η τελευταία φορά που το κίνημα έδωσε σοβαρή εκλογή μάχη και κέρδισε, ήταν το 2000.

ΠΟΙΟΙ έκαναν τότε τις εκλογές; Ο Ρέππας, ο Σκανδαλίδης, ο Ευθυμίου και, βέβαια, ο Κώστας Λαλιώτης. Από τον Λυκαβηττό στην Ιπποκράτους είναι δύο λεπτά δρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου