Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Buiter: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα χρειαστούν νέα προγράμματα διάσωσης, ανέφερε στο Bloomberg o Willem Buiter της Citi, ο οποίος βλέπει τον κίνδυνο χρεωκοπίας της Ισπανίας να μεγαλώνει.

Ο Buiter πρόεβλεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέο πρόγραμμα διάσωσης πριν το τέλος του έτους και οπωσδήποτε όχι μετά τον επόμενο χρόνο.

"Το ελληνικό κράτος δεν είναι σε καμία περίπτωση σε βιώσιμο δρόμο, οπότε θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος ξανά" δήλωσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/686993/ArticleNewsWorld.aspx
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν έχουν βγει ακόμα από το τούνελ.

H Πορτογαλία αντιμετωπίζει πολύ υψηλό ρίσκο αναδιάρθρωσης, η οποία μπορεί να συμβεί τον επόμενο χρόνο, σημείωσε ο κ. Buiter, ενώ η Ιρλανδία χρειάζεται οπωσδήποτε επιπρόσθετη στήριξη από τον επίσημο τομέα.

"Η Ισπανία είναι η χώρα κλειδί για την οποία ανησυχώ" σημείωσε ο κ. Βuiter, πρώην αξιωματούχος της BOE και επικεφαλής οικονομολόγος της Citi.

"Έχει πραγματικά πάρει τη λάθος κατεύθυνση και διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο αναδιάρθρωσης από ποτέ άλλοτε" τόνισε.

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πλημμυρήσει τις αγορές και τις τράπεζες με ρευστότητα" δήλωσε ο κ. Buiter. "Υπάρχει προς το παρόν ένα γενικευμένο αίσθημα ευφορίας που οδηγεί αυτούς που πνίγονται στη ρευστότητα να πιστεύουν ότι όλα τα προβλήματα έχουν τελειώσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου