Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Το hi tech πείραμα του Γιώργου απέτυχε.



Του Σταύρου Διοσκουρίδη
 Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, εξαιτίας και του επαγγέλματός του, γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί τον νόμο ώστε να εξυπηρετεί το συμφέρον του. Έτσι και έκανε με το ΠΑΣΟΚ. Kαι καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τους Παπουτσή και Τζουμάκα που επιθυμούσαν να κατέβουν για υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος. Το καταστατικό μιλάει για πολλές υπογραφές, τα παλικάρια πίστεψαν ότι θα κατέβουν με τον τσαμπουκά και με το αριστερό παρελθόν τους, αλλά έμειναν με τον καημό.    
Όχι ότι υπήρχε περίπτωση να κερδίσουν τον Βενιζέλο, αλλά τουλάχιστον θα είχαν την ευκαιρία να περάσουν από αρκετά τηλεοπτικά κανάλια και να κάνουν το «είμαι και δεν είμαι υπέρ του μνημονίου» κομμάτι τους.
Παράλληλα σε πολλά κυριακάτικα φύλλα (πλην της "Δημοκρατίας") αλλά και στα εξώφυλλα της Δευτέρας, ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζεται ως ο «αρχιτέκτονας του PSI» ή αλλιώς ο “Mr. PSI” που του πλέκει το εγκώμιο μέχρι και ο κ. Σόιμπλε στη χθεσινή ανεκδιήγητη συνέντευξή του στο "Βήμα". Επιτυχημένος δηλαδή και κάπως άφθαρτος. Η κοντή μνήμη του λαού βοηθάει ώστε να ξεχάσουμε τους χειρισμούς του Βενιζέλου που έφεραν τη χώρα σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Να σας θυμίσω τη μέρα που «έδιωξε» την Τρόικα από το Υπουργείο και πήραμε την 6η δόση με καθυστέρηση κάποιων, σημαντικών μηνών. Αν έχει ξεχάσει αυτό, να θυμάται ότι ήταν κορυφαίος κυβερνητικός και πολιτικός παράγοντας της μεταπολίτευσης.  
“Το νέο ΠΑΣΟΚ” θα προσπαθήσει να  πουλήσει, όπως το καινούριο Ipad. Το ερώτημα είναι ποιος θα το αγοράσει; Με τον Βενιζέλο θα κάνει ακόμα μια στροφή. Αυτή τη φορά προς τα πίσω. Για τον Παπανδρέου έγραφαν, ντόπιοι και ξένοι, πως είναι αδιανόητο να αντιληφθούν οι Έλληνες το στυλ του: τεχνολογία, κανόε καγιάκ στον Σαρωνικό, κολάν στον Μαραθώνιο και άλλα τερτίπια που θα είχαν κάποιο ενδιαφέρον στη Μασαχουσέτη,  αλλά όχι στη Β’ Αθηνών. Ο Βενιζέλος δεν κάνει τέτοια κόλπα. Αντίθετα είναι ο καθηγητής που φοβόσουνα να ρωτήσεις στο πανεπιστήμιο, μήπως και  σε ειρωνευτεί και θες να «ανοίξει» το αμφιθέατρο να σε καταπιεί. Από την άλλη αν ήταν καλή η ερώτηση, κινδύνευες να δεχθείς μια τόσο αοριστολογική αλλά ωραία διατυπωμένη απάντηση που θα ντρεπόσουνα να πεις ότι δεν κατάλαβες τίποτα. Ήδη στο μεταίχμιο που περνάει το ΠΑΣΟΚ έχουν γραφτεί πολυσέλιδες (νέες) διακηρύξεις που είναι πιο μπερδεμένες και από τα πρώτα κείμενα των οπαδών της αποδόμησης.
Το βαθύ ΠΑΣΟΚ που λιμπίζεται τη «βίτσα» αντί της αποτελεσματικότητας θα ικανοποιηθεί με τον νέο αυτοκράτορα. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν φτάνει πια για να κυβερνήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου