Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πλήρη ικανοποίηση των ηγετών για την επιτυχία του PSI


Πλήρη ικανοποίηση των ηγετών για την επιτυχία του PSI, αν και κάνεις δεν μπορεί να μπει στην θέση του ανέργου και να κατανοήσει τι αυτός αισθάνεται σαν άνεργος. Να νοιάζονται άραγε και για την επομένη μέρα.? Ελπίζω να μην τελειώνει η προσπάθεια τους στην σωτηρία των τραπεζών γιατί αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανκ με τραγικές συνέπειες για όλους .

«Καλωσορίζω τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στην προετοιμασία του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας. Καλωσορίζω ιδιαίτερα την αξιολόγηση της τρόικας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες ενέργειες με ικανοποιητικό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της Ευρωζώνης. Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Γιούνκερ, επισημαίνεται ότι τo Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αποφασιστικότητα και να εφαρμόζουν τη δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα.


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, στο οποίο πήρε μέρος η πλειοψηφία των ιδιωτών πιστωτών, όμως δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με τη συμβολή του ΔΝΤ στο νέο δάνειο προς την Αθήνα.

«Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα» με την κρίση χρέους της Ελλάδας, μετά τη μεγάλη αποδοχή από τους ιδιώτες πιστωτές της συμφωνίας για την ανταλλαγή ομολόγων που ολοκλήρωσε η Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
«Θα ήθελα να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρέθηκε μια λύση στην ελληνική κρίση, η οποία βάραινε την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο για μήνες», δήλωσε ο Σαρκοζί από τη Νίκαια, στη νότια Γαλλία.«Εδώ και μήνες μαζί με (τη Γερμανίδα καγκελάριο) Άγγελα Μέρκελ εργαζόμασταν νυχθημερόν για να βρούμε αυτήν τη λύση. Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα, θέλω να πω στους Γάλλους ότι όλες αυτές οι προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία, ότι γυρνάμε σελίδα στη χρηματοοικονομική κρίση, ότι σήμερα μπορούμε να επιτεθούμε στην οικονομική κρίση», σημείωσε.

«Πρέπει να σεβαστούμε τα επιτεύγματα των ανθρώπων στην Ελλάδα και όλα αυτά που ο ελληνικός λαός επωμίζεται αυτόν τον καιρό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, χαιρετίζοντας την έκβαση του PSI.«Το ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση αξίζει τον σεβασμό μας και όχι υπεροπτικούς τόνους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου