Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αρχίζουμε…(v.1.1)

Όσοι διαβάζουν από καιρό τα κείμενα μου ξέρουν ότι, αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στη Δημοκρατία της Τάξης & Ασφάλειας και της …Χαοτικής Δημοκρατίας όπου ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να κάνει και να πει ότι του αρέσει αρκεί να μην ενοχλεί τον πλαϊνό του.
Στα πλαίσια αυτής της Δημοκρατίας (που προϋποθέτει προσωπική αξιοπρέπεια) η ύπαρξη 10-15 κομμάτων στη νέα Βουλή μου φέρνει ρίγη συγκινήσεως -και δίνει στον κ. Bosson de Higgs τροφή για σχολιασμό.    http://kavvathas.wordpress.com
Όπως διάβασα, δύο νέες δημοσκόπησεις της Public Issue  για το “Ποντίκι” προβέπουν  την είσοδο 8 ή 9 κομμάτων στη νέα Βουλή πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει το “έλα να δεις” που, εκτός απ’ ότι θα τονώσει το αίσθημα  της Δημοκρατίας, θα δώσει στον κάθε πικραμένο την ευκαιρία να σώσει την  Ελλάδα.
Σήμερα άκουσα ότι, η Θεία Λούκα και ο Ομιλών Χάρυ κήρυξαν την ίδρυση  νέου υκόμματος, αυτού της “Κοινωνικής Συμφωνίας”. Είδα στη τιβί τη συνέντευξη Τύπου, με τις 6 φιγούρες πίσω απ’ ένα μακρουλό τραπέζι και θυμήθηκα τις συνεδριάσεις του Πολιτμπιρό.
Το ίδιο, σε minimal μορφή, αισθάνθηκα όταν παρακολούθησα τη συνέντευξη του κ. Ευάγγελου με το πρωτότυπο σύνθημα “Αρχίζουμε”. Προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι αυτό που  “αρχίζουμε” τον άκουσα απ’ την αρχή ως το τέλος αλλά, τζίφος. Προφανώς αυτό που “αρχίζουμε” το ξέρει μόνο αυτός όπως μόνο ο Γοδεφρείγος ήξερε όταν, πριν τις τελευταίες εκλογές, έλεγε “Πάμε”.
Πάμε παρακάτω… Η έρευνα της Public Issue καταγράφει την συρρίκνωση των δυνάμεων της (νέας) ΝΔ. και του ΛΑ.Ο.Σ, από τη δημιουργία του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Π. Καμμένου. Στην πρόθεση ψήφου εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, θα έπερναν: Η ΝΔ 25%,  η ΔΗΜΑΡ  15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ  12%, το ΚΚΕ   11,5% , το ΠΑΣΟΚ   11% (με τάση ανάκαμψης από 8%), οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 6,5% (από 4% πριν 15 ημέρες), ο ΛΑ.Ο.Σ  4% (ανέκαμψε μετά την καταψήφιση της νέας δανειακής).  Ισοψηφούν με 3,5%  οι “Οικολόγοι Πράσινοι” (με οριακή πτώση -0,5) και η “Χρυσή Αυγή” (άνοδος 1%) με 3,5%. Μένουν εκτός Βουλής η “Δημοκρατική Συμμαχία” της Κας Ντόρας με 2,5%, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Τα λοιπά κόμματα έχουν 5%
Στο ερώτημα για την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά στη δημοσκόπηση περιλαμβάνεται το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου που εμφανίζει σαφή άνοδο ως προς το πρόσωπο του κ. Παπανδρέου και βρίσκεται “σε απόσταση αναπνοής” από τον κ. Σαμαρά. Πρώτο σε θετικές ψήφους και πάλι ο κ. Κουβέλης (54%) (σημ. Κ.Κ. Ήμαρτον!)
Ακολουθούν ο Τσίπρας (32%), Σαμαράς (30%), Βενιζέλος (28%), Παπαρήγα (26%), Μπακογιάννη 19%), Καρατζαφέρης (19%). Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι “η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, που είχε εμφανίσει πτώση, επανήλθε με άνοδο και σταθεροποιήθηκε” πράγμα που κατ’ εμέ σημαίνει πως ναι, υπάρχει ζωή μετά θάνατον.
Κλείστε λοιπόν τα μάτια και φανταστείτε την εικόνα της ΜΜ (Μετά Μνημονίου) εποχής. Στη μία γωνία τα απομεινάρια της νέας Ν.Δ. Στην άλλη τα απομεινάρια του κόμματος του Γυμναστηρίου (Πασοκ), ανάμεσα η Θεία Λούκα. Στριμωγμένο το κόμμα της Παροικιάς (οικογένεια Ραγκούση). Πιο πέρα (αν ο ήλιος ανατείλει απ’ τη δύση) ο κ. Παπουτσής. Ακολουθούν οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” -με εκπρόσωπο Τύπου τον κ. Τέρενς(!) και μετά τα “παραδοσιακά” κόμματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημκρατική Αριστερά, ΛΑΟΣ, Κολωνάκι, Κορυδαλός, Κουκουβάονες, Νέος Κόσμος, Καλλιθέα, Τρεμόπουλος (μόνος του ένα κόμμα) κλπ
Τι θα συμβεί; Τίποτα! Πριν αλέκτωρ φωνήσαι απ’ τη Πούντα θα εμφανιτεί πρώτα ο Κωπηλάτης και μετά ο Ραφηνάτος και οι δύο μαζί θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην ευρωδραχμή! 
Τι; Δε με πιστεύετε; Να σας πω την αλήθεια ούτε εγώ (με πιστεύω) αλλά, βρε παιδάκι μου, ένα πουλάκι μου λέει πως έτσι θα είναι η Νέα Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου