Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Γραφικότητες... Λαικισμός και ψέματα...

Εγκλημα και... προδοσία!
«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στη ΝΔ με αφορμή τον Συμπιλίδη - και όχι μόνο! Ο Κυρ. Μητσοτάκης άνοιξε... ηλεκτρονικό πόλεμο (μέσω Facebook δηλαδή) με τον πάλαι ποτέ συνάδελφό του, ο οποίος, ως γνωστόν, μπήκε και βγήκε -σε χρόνο dt- από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Κιλκίς. Το «μαλλιοτράβηγμα» ξεκίνησε όταν ο Κυριάκος δήλωσε ότι «αν έκανε οποιοσδήποτε μια βόλτα στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ θα καταλάβαινε ότι στη συνείδηση του απλού Νεοδημοκράτη το πολιτικό έγκλημα το οποίο διέπραξε ο κ. Συμπιλίδης προφανώς δεν έχει παραγραφεί»...

Ενσημα
Η απάντηση του Συμπιλίδη ήρθε αμέσως - και ήταν το ίδιο «βιτριολική»: «Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχω να δηλώσω ότι αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί απάλλαξα την παράταξη απ' τον πατέρα του. Εάν αισθάνεται ότι ο αρχηγός του είναι πολιτικός εγκληματίας, ας πάει να κολλήσει κανένα ένσημο και να μη ζει με τα λεφτά του ελληνικού λαού».
  • Και μετά ήρθε η σειρά του Κυριάκου να ανταπαντήσει στον Συμπιλίδη: «Καταλαβαίνω την πίκρα σου. 20 χρόνια περίμενες να εξαργυρώσεις και πολιτικά τα τριάκοντα αργύρια και πάλι απ' έξω βρέθηκες». Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι δύο ανήκουν (υποτίθεται) στο ίδιο κόμμα!
Κατόπιν εορτής
Πρόβλημα με την (ματαιωθείσα) υποψηφιότητα Συμπιλίδη δεν είχαν όμως μόνον οι λεγόμενοι Μητσοτακικοί, αλλά και κάποιοι Καραμανλικοί. Εις εξ αυτών, ο Β. Αντώναρος, είπε: «Εγώ αν ήμουν στη θέση του εν λόγω κυρίου και καταλάβαινα ότι δεν με θέλουν σε ένα κόμμα και μάλιστα τόσο πολυσυλλεκτικό όπως είναι η ΝΔ, από ευθιξία θα είχα πάρει το καπέλο μου και θα είχα φύγει. Αλλά ξέρετε, η ευθιξία δεν διακρίνει όλους τους ανθρώπους». Σωστά όλα αυτά, αλλά δεν έπρεπε να τα πει όταν έβαλε ο Σαμαράς τον Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο;
«Μ' έφαγε ο Σαμαράς!»
«Δεν έφυγα μόνος μου, ο Σαμαράς με έδιωξε!». Το είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνάς, ο οποίος έμεινε τελικά εκτός ψηφοδελτίου, όχι επειδή παραιτήθηκε, αλλά επειδή τον «έφαγε», λέει, ο πρόεδρος! Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που έχουν ανάψει στο εσωτερικό της ΝΔ οι αποκλεισμοί από τα ψηφοδέλτια και τα άλλα ευτράπελα (βλ. περίπτωση Συμπιλίδη), ο Γ. Βαγιωνάς ισχυρίστηκε πως ο Αντ. Σαμαράς του είπε ότι «δεν σε θέλει κανείς στη Χαλκιδική» και εκείνος απάντησε «με θέλει ο κόσμος». Ο Γ. Βαγιωνάς, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, αποκάλυψε το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του, λέγοντας ότι την αλλαγή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Χαλκιδική, που τον έθεσε εκτός, την έμαθε από την κόρη του, η οποία την είδε στο σάιτ της ΝΔ!
  • Συνεχίζεται η φαγωμάρα στη ΝΔ. Βαριές κουβέντες με τον Γ. Συμπιλίδη περί ενσήμων και... τριάκοντα αργυρίων αντάλλαξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Ο Γ. Βαγιωνάς κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι αν συνεχίσουν έτσι θα διαλύσουν την παράταξη. Ακόμη είπε ότι του ζητήθηκε από το κόμμα να άρει τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει για την τοποθέτηση ενός συνυποψηφίου του (σ.σ.: του Δ. Πάχτα) προκειμένου να ξαναμπεί στο ψηφοδέλτιο, αλλά αυτός αρνήθηκε.
Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Γάλλων εμπειρογνωμόνων για τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά αρκετά φροντιστήρια έχουν αρχίσει τη διαφήμιση για τα μαθήματα... προετοιμασίας που μπορούν να προσφέρουν στους υποψηφίους! Στις «διαφημίσεις» που κατακλύζουν το Διαδίκτυο, τα φροντιστήρια απευθύνονται στους δημοσίους υπαλλήλους, προσφέροντας πακέτα επιμόρφωσης για την προετοιμασία στο γραπτό τεστ, τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και εξ αποστάσεως, για όσους εργάζονται στην Περιφέρεια. Αθάνατη Ελλάδα!
Δύο μέρες, τέσσερις πόλεις!
Ενας εξαντλητικός μαραθώνιος, που δεν έχει προηγούμενο λόγω της σύντομης προεκλογικής περιόδου, είναι οι προεκλογικές ομιλίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου. Μετά την ομιλία του στη Λαμία το βράδυ του Σαββάτου έφυγε οδικώς για τη Θεσσαλονίκη, όπου αναπαύθηκε για λίγες ώρες και το πρωί αναχώρησε για την Κοζάνη. Εκεί, μετά την ομιλία του, είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη και συνδικαλιστές, για να αναχωρήσει στη συνέχεια οδικώς για τα Γιάννενα, όπου μίλησε, ενώ επέστρεψε στην Αθήνα με το τελευταίο αεροπλάνο...
Στην εξέδρα
Από την πρώτη σειρά των καθισμάτων στο κλειστό γήπεδο της Κοζάνης παρακολούθησαν την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος. Στο τέλος, μαζί με τους άλλους υποψηφίους από τους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, ανέβηκαν στην εξέδρα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν δύο νεαρές στην ηλικία υποψήφιες που χειροκροτήθηκαν θερμά.
Να μην ξεχνάμε...
Στις 21 Απριλίου έκανε το προεκλογικό του πάρτι ο φυλακισμένος από τη χούντα Μιχάλης Σαμπατακάκης, υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Α' Αθήνας. Κοσμοσυρροή! Την εκτίμηση στον Μ. Σαμπατακάκη έδειξε με την παρουσία του ο Φ. Κουβέλης, καθώς δεν συνηθίζεται ο πρόεδρος να πηγαίνει σε εκδηλώσεις υποψηφίων. Ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός αφηγήθηκε στον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδη πώς γλίτωσε τη σύλληψη από την ΕΣΑ στη δικτατορία: χάρη στο γεγονός ότι ο Μ. Σαμπατακάκης... κατάπιε το χαρτί που περιελάμβανε και το δικό του όνομα! Ας μην τα ξεχνάμε αυτά, τώρα μάλιστα που η Χρυσή Αυγή σηκώνει κεφάλι...
ΚΚΕ εναντίον Μπουτάρη!
Μέτωπο με τους «κόκκινους» άνοιξε ο Γ. Μπουτάρης! Το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία την περασμένη Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης να μην παραχωρηθεί η πλατεία Αριστοτέλους για προεκλογικές συγκεντρώσεις. Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επιτέθηκε κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί να περιορίσει την πολιτική δραστηριότητα. Προαναγγέλλει επίσης ότι θα πραγματοποιήσει την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στις 30 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια την Αλ. Παπαρήγα.
Οι... πρόθυμοι
Μια παράξενη μάζωξη γίνεται την Τετάρτη στην Αγκυρα με θέμα «την αντιμετώπιση των προβλημάτων των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης»». Η κοινοβουλευτική ομάδα στήριξης της Δυτικής Θράκης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης συνεδριάζει με τη συμμετοχή βουλευτών από όλα τα κόμματα και καλεσμένους τον πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής» Ι. Καδή και άλλους εκπροσώπους οργανώσεων των ακραίων της μειονότητας. Την Τετάρτη θα μάθουμε εάν έσπευσαν να συμμετάσχουν οι νυν ή υποψήφιοι μειονοτικοί βουλευτές...
Ενοχλήθηκαν...
Πού να το φανταζόταν ο Π. Γερουλάνος ότι θα αποτελούσε την «αφορμή» για να γίνει διάβημα της Τουρκίας στη χώρα μας. Το διάβημα δεν έχει γίνει, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι την Τετάρτη η Αγκυρα θα έχει διαμαρτυρηθεί για τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού στην εκδήλωση για την 97η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, χθες στην Αθήνα.
  • Πάντως, ο Π. Γερουλάνος έστειλε το μήνυμα ότι η Αρμενική Γενοκτονία αποτελεί την καλύτερη υπόμνηση στη διεθνή κοινότητα ότι «δεν πρέπει ποτέ ξανά να ανεχθεί τέτοιες πρακτικές»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου