Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Το νέο κόμμα των δημιουργικών πολιτών

Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη,

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου κλείνουν ένα πολύχρονο κύκλο που ξεκίνησε πριν δεκαετίες με πολλές ελπίδες και τελειώνει άδοξα σήμερα, με όλους εμάς να πληρώνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά τα ελλείμματα σχεδιασμού, ελέγχου, διαφάνειας, συντεταγμένης επιχειρηματικής ελευθερίας.

Οι λόγοι πολλοί. Δεν έχει νόημα να σας κουράσουμε με αναλύσεις. Σίγουρα θα έχετε δική σας άποψη βγαλμένη από την εμπειρία της καθημερινής σας επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η ερώτηση δεν είναι αν μπορούμε να βγούμε από την κρίση αλλά πώς θα γίνει και από ποιούς θα γίνει;

Η καταστροφή πλησίαζε εδώ και χρόνια και οι υπαίτιοι σπαταλούσαν το δικό μας χρόνο δίνοντας μάχες οπισθοφυλακών και δημιουργίας στεγανών ώστε να περισώσουν τα κεκτημένα τους.

Πιστεύετε λοιπόν πως οι υπεύθυνοι και οι υπαίτιοι μπορούν να μεταμορφωθούν σε άλλους, διαφορετικούς, πραγματικά τολμηρούς και αποτελεσματικούς υπηρέτες του κοινού μας στόχου, που είναι η αναστροφή και η έξοδος από την κρίση;

Δεν θα γίνει μονομιάς και δεν θα γίνει εύκολα. Όσο πιστεύουμε στα παραδοσιακά πολιτικά προϊόντα δεν θα συναντήσουμε ποτέ την καινοτομία και την νεωτερικότητα.

Στον 21 αιώνα δεν μπορούμε να έχουμε την νοοτροπία του 19ου.

Η Δημιουργία Ξανά είναι μια καινούργια πολιτική πρόταση με μικρή κομματική ιστορία αλλά μεγάλη εμπειρία αφού χτίστηκε με πρωτεργάτη έναν άνθρωπο της μαχόμενης αγοράς τον Θάνο Τζήμερο και πλαισιώθηκε από ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, μαχόμενους επιστήμονες, ανθρώπους που έχουν κολλήσει ένσημα με δημιουργική δουλειά. Τα κέρδισαν δεν τους τα χάρισαν.

Δεν πιστεύουμε στο αλάθητο των θέσεών μας παρόλο που τις δουλέψαμε πολύ και συνεχίζουμε , αλλά ζητάμε τη συμμετοχή σας στην διαμόρφωση της βέλτιστης πρότασης. Αν επιθυμείτε να είμαστε σε επαφή θα χαρούμε να συνδημιουργήσουμε. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν θα είναι παρά η αρχή. Σημασία έχει να διασώσουμε τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας και η χώρα μας να κερδίσει την θέση που της αξίζει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που την τιμούν και όχι πολιτικούς που την διασύρουν. Και σ΄αυτό μπορείτε να μας βοηθήσετε.

«Όταν οι λαοί αποτυγχάνουν, δεν ρωτάνε – και καλά κάνουν- αν έφταιξαν οι κυβερνήσεις, αλλά το πρώτο που κάνουν είναι να τις ρίξουν.»

Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου