Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

30 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Όλγα

1. Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1975. Στα χαρτιά όμως δείχνει κατά λίγες μέρες μεγαλύτερη. Η ταυτότητά της γράφει ότι γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του ίδιου έτους, ώστε να μη χάσει χρονιά στο σχολείο.

2.Κόρη του κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. και επί σειρά ετών υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και της Ελενας Βαρδινογιάννη (της μικρότερης και αγαπημένης αδερφής της οικογένειας Βαρδινογιάννη).

3. Παιδί του Κολλεγίου Αθηνών αποφοίτησε το 1992 με άριστα και πέρασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 1994 ώς τον Μάρτιο του 1995 παρακολούθησε μαθήματα στο University of Essex, School of Law, στη Μεγάλη Βρετανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS.

Φοίτησε στο King’s College, University of London, από το οποίο απέκτησε το πρώτο μεταπτυχιακό της δίπλωμα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των επιχειρήσεων και στο Tufts University, Fletcher School of Law and Diplomacy στη Βοστώνη των ΗΠΑ (από όπου πέρασε και ο Καραμανλής), από το οποίο πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις.

4. Εργάστηκε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αμερικής, του Λονδίνου και των Βρυξελλών, καθώς και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

5. Έζησε έναν ολόκληρο χρόνο στη Νέα Υόρκη, την οποία λατρεύει.

6. Η πρώτη της πολιτική ανάμνηση έρχεται από τα τέσσερά της χρόνια, τότε που υποδέχτηκε τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή σε περιοδεία του στην Κρήτη.

7. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τους συνδέει μια ιδιαίτερη στιγμή. Η Όλγα ήταν το μόνο άτομο που ήταν παρόν στη συνάντηση του πατέρα της με τον Κώστα Καραμανλή στο σπίτι τους. Τότε που ο Κεφαλογιάννης του είπε: «Θα είσαι ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ. και πρωθυπουργός της χώρας».

8. Χρόνια αργότερα, όταν ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ήθελε την Όλγα Κεφαλογιάννη δίπλα του ως συνεργάτη στα νομικά θέματα, μόνο που υπολόγιζε χωρίς… τον ξενοδόχο, αφού κοντά του… το καλά κρυμμένο μικρόβιο της πολιτικής βγήκε στην επιφάνεια.

9. Το σπιτικό της είναι πια στον τόπο που αγάπησε, στο Ρέθυμνο. Μάζεψε τα περισσότερα πράγματά της από το σπίτι στον Λυκαβηττό και είναι αποφασισμένη να εργαστεί σκληρά για να επιλύσει τα προβλήματα των συμπατριωτών της.

10. Ο πατέρας της την προειδοποίησε λίγο πριν ριχτεί στη μάχη της πολιτικής ότι είναι ένας χώρος σκληρός, που συχνά εισπράττεις πίκρα και αχαριστία. Της επισήμανε όλες τις δυσκολίες και όταν διαπίστωσε ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο που και ο ίδιος πήρε πριν από πολλά χρόνια, της έδωσε την ευχή του. «Θα με έχεις πάντα στο πλευρό σου για όποια συμβουλή χρειαστείς αλλά σε αυτήν τη διαδρομή θα βαδίσεις μόνη σου» της είχε πει με σοφία.

11. Λατρεύει την κρητική κουζίνα. Θυμάται τη γιαγιά της, τη Χρυσή Βαρδινογιάννη, να έχει μαγειρέψει κολοκυθοανθούς γεμιστούς και να την περιμένει το μεσημέρι για φαγητό. Το τραπέζι στρωμένο και το σπίτι να μοσχομυρίζει αγνά κρητικά υλικά…

12. Αγαπημένο της εστιατόριο στην Αθήνα είναι το «Αλάτσι» του Σταύρου Θεοδωράκη και αγαπημένο της φαγητό οι κοχλιοί.

13. Μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της καθημερινότητάς της είναι όταν κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού της στο Ρέθυμνο και απολαμβάνει τη θέα της Φορτζέτας.

14. Δεν της αρέσουν τα αυστηρά ταγεράκια και τα κοστούμια. Ακολουθεί τη μόδα και προτιμά να φορά αεράτα φαρδιά παντελόνια, αέρινα φορέματα, τοπ και πουκάμισα.

15. Εχει τον ίδιο κομμωτή με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Βαλεντίνο.

16. Στο νησί της όλοι την φωνάζουν Όλγα. Εξ ου και το προεκλογικό σύνθημα «Ολ(γ)α για το Ρέθυμνο».

17. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Κυπριακό» είναι το βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το προλόγισαν σε μια μεγάλη εκδήλωση που έγινε στο Creta Palace δύο κορυφαίες γυναίκες της πολιτικής στην Ελλάδα. Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαρία Δαμανάκη.

18. Το πάρτι για την ονομαστική της εορτή συνήθιζε να το κάνει στο Ρέθυμνο.

19. Είναι πολύ δεμένη με τις δύο μικρότερές της αδερφές, τη Χριστίνα και τη Δανάη. «Είμαστε τόσο διαφορετικές και στην εμφάνιση και στον χαρακτήρα, αλλά τόσο συμπληρωματικές η μία με την άλλη» συνηθίζει να λέει.

20. Αγαπημένος της τραγουδιστής ο Φίλιππος Πλιάτσικας . Είναι άλλωστε ο μόνος που έχει τραγουδήσει για την Ολγα. «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» είναι το τραγούδι της και όπως λέει ένας του στίχος: «Την είδα πάλι στις όχθες του Βόλγα, που ένας στρατιώτης τη φώναξε Ολγα, κάτι ψιθύρισε μέσα στο κρύο, τότε μου είχε φανεί τόσο αστείο»…

21. Κολλητή της φίλη είναι η Θεσσαλονικιά Έλενα Ράπτη και το σίγουρο είναι ότι μετά τις εκλογές θα κάθονται σε διπλανά έδρανα στη Βουλή.

22. Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον πατέρα της. Εκείνοι που την ξέρουν όμως λένε πως έχει πάρει τα εκφραστικά μάτια της μητέρας της και τη γλυκύτητά της.

23. Όταν ήταν μικρή έπαιζε πιάνο, τώρα το πιάνο στο σπίτι είναι απλώς ένα ενθύμιο των παιδικών χρόνων.

24. Στο Πανεπιστήμιο Φλέτσερ ήταν συγκάτοικος με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό των Σκοπίων, τη Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

25. Δεν είναι προληπτική αλλά φορά πάντα ένα μάτι που της έχει κάνει δώρο ένα αγαπημένο της πρόσωπο.

26. Αγαπημένο της στέκι το Μαϊντάνι, στο χωριό του πατέρα της στα Ανώγεια.

27. Κολυμπά από νωρίς την άνοιξη μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Ακόμη και αυτό το καλοκαίρι των έντονων προεκλογικών ρυθμών έβρισκε χρόνο για απογευματινές αναζωογονητικές βουτιές…

28. Αγαπημένη παραλία το Αμμουδάκι. Πού βρίσκεται; Πού αλλού; Στο Ρέθυμνο.

29. Πίνει μόνο ελληνικό καφέ και πάντα σκέτο και δεν καπνίζει.

30. Μιλά άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες. Αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.




μπορεί να είναι η επομένη πρόεδρος της ΝΔ ή της Κεντροδεξιάς..? γνώμη μας ... μπορει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου