Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Το νέο «επικείμενο» λάθος του Α. Σαμαρά

Μετά τα πρώτα χαμόγελα και την επίσκεψη στο Ζάππειο με την γυναίκα του δίπλα του ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμα λάθος, το τελευταίο ίσως, που πιθανώς θα αποβεί και μοιραίο για την πορεία της παράταξης που έβαλε την χώρα στην Ενωμένη Ευρώπη.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η λαϊκή εντολή είναι μεν σαφής αλλά εμπεριέχει μια τεραστία παγίδα: Τον σχηματισμό κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από κοινού ίσως και με την ΔΗΜ.ΑΡ.

Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ απλό: Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική νομιμοποίηση που του παρέχει πλέον το 1/3 σχεδόν των Ελλήνων θα «βγει» στα κεραμίδια και θα ασκεί κριτική επί παντός επιστητού.

Αποτέλεσμα : Σε ελάχιστους μήνες όταν θα έχει τελειώσει το μνημόνιο που θα εφαρμόσει η υπό σχηματισμό κυβέρνηση και η χώρα θα έχει αποφύγει την έξοδο της από την Ευρωζώνη θα γίνουν νέες εκλογές κάτω από την αυξανομένη λαϊκή δυσαρέσκεια και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατορθώσει να κερδίσει την αυτοδυναμία που διακαώς επιθυμεί συμφώνα και την δήλωση του αρχηγού του στα προπύλαια αργά χθες το βράδυ.

Εν συνεχεία θα απολαυσει όλες τις νέες χρηματοδοτήσεις και την ανάπτυξη που θα υπάρχει τότε καθώς θα έχει κλείσει ο κύκλος της ύφεσης που σήμερα διανύουμε χωρίς φυσικά να θεσει κανένα θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πάμε σαν άλλοτε… όταν οι δρόμοι αντηχούσαν από τις ιαχές: «Έξω οι βάσεις του θανάτου»;

Η ΝΔ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί να κυβερνήσει από Δευτέρα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τον θεσει προ των ευθυνών του και να διαπιστωθεί αν μπορεί να τις αντέξει.

Ι.Α.Φ 
http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/--lr------2012061765241/

Δεν συμφωνώ, αυτό είναι η μια άποψη … ο λαός όμως τώρα έχει γνώση και άποψη … πήγε στο Συριζα από αντίδραση και όχι γιατί πιστεύει κάτι από αυτό … σε 4 χρόνια αν γίνουν τότε εκλογές θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα ενώ στο μεταξύ θα έχουν γίνει και ευρωεκλογές… φυσικά είμαι της γνώμης η κυβέρνηση να μείνει 4 χρόνια… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου