Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δημοσκόπηση: Θετικά βλέπει την κυβέρνηση το 45%

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για το κατα πόσον η νέα, τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue (διάστημα διενέργειας 5-10 Ιουλίου) για την τηλεόραση του Σκάι και την Καθημερινή.


Το 51% των Ελλήνων πιστεύει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση έναντι ποσοστού 47% που έχει αντίθετη άποψη.

Το 45% δήλωσε ότι έχει διαμορφώσει μια μάλλον θετική εντύπωση για την κυβέρνηση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει μάλλον αρνητική εντύπωση.

Το 40% των πολιτών δεν αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, μόνο το 4% απάντησε ότι είναι "πολύ ικανοποιημένο" ενώ το 33% είπε ότι είναι "λίγο ικανοποιημένο".

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, το 56% έχει αρνητική γνώμη και το 31% θετική.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης προηγείται σταθερά με 64%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 50%, προσπερνώντας τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 47% θετικών απόψεων.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη δημοφιλία των κομμάτων, όπου η ΔΗΜΑΡ προηγείται με 60% και ακολουθούν η ΝΔ με 49% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 46%.
Η κοινή γνώμη δεν έχει ωστόσο απαλλαγεί από την απαισιοδοξία καθώς οι αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον είναι περισσότερες, (51%) έναντι (47%) των αισιόδοξων.

Το 66% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από το 86% που είχε την ίδια πεποίθηση τον Μάιο
Στην δήλωση εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας, τα κόμματα λαμβάνουν:

Νέα Δημοκρατία 28%
ΣΥΡΙΖΑ 17%
Δημοκρατική Αριστερά 17&
ΠΑΣΟΚ 15%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 5%
Χρυσή Αυγή 3%
ΚΚΕ 3%
Ποσοστό 39% δεν περιβάλλει «κανένα» κόμμα με την εμπιστυοσύνη του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου