Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Bραζιλία: Προειδοποιεί για "νομισματικό" πόλεμο - Κίνηση προστατευτισμού το Q3... "Aυτό είναι νομισματικός πόλεμος" ξεκίνησαν τα όργανα του πληθωρισμού...

Η "προστατευτική" κίνηση της Fed να προχωρήσει σε επιπρόσθετη ποσοτική χαλάρωση, θα οδηγήσει σε ένα νέο νομισματικό πόλεμο με δραστικές συνέπειες για όλο τον κόσμο, προειδοποίησε σε συνέντευξη του στους F.T. o Βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών, Guido Mantega. 

"Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα υπάρξουν συνέπειες" δήλωσε την Πέμπτη στους F.T. ο κ. Mantega.

To Q3 της Fed θα "έχει μόνο ένα μικρό όφελος για τις ΗΠΑ, καθώς ήδη δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και αυτή η ρευστότητα δεν πάει στην παραγωγή" σημείωσε, προσθέτοντας ότι αντίθετα θα πιέσει προς τα κάτω το δολάριο με στόχο την τόνωση των αμερικανικών εξαγωγών.

Παράλληλα, ο κ. Mantega χαρακτήρισε την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα να επεκτείνει το δικό της πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ως ένδειξη των αναδυόμενων εντάσεων παγκοσμίως. "Aυτό είναι νομισματικός πόλεμος" τόνισε.

"Αν ένα πιο αδύναμο δολάριο οδηγήσει σε αύξηση του εμπορικού ανταγωνισμού, τότε αυτό θα οδηγήσει την Βραζιλία να υιοθετήσει μέτρα που θα εμποδίσουν την ενίσχυση του ρεάλ" πρόσθεσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/727280/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου