Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οικολόγοι Πράσινοι: Οι αμοιβές με τα "μπλοκάκια" στο κυβερνητικό στόχαστρο...


Το θέμα της αμοιβής με δελτίο παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ) θίγουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Στο σαθρό εργασιακό καθεστώς που χρόνο με τον χρόνο αποσαθρώνεται αλλά και επιδεινώνεται στη χώρα μας είναι και η αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων με τα περίφημα "μπλοκάκια". Στις περιπτώσεις αυτών που έχουν εισόδημα από έναν εργοδότη (πολλές φορές και από εταιρείες ή οργανισμούς του ευρύτερου τομέα), είναι εμφανές ότι καταστρατηγείται η έννοια της μισθωτής εργασίας.
Το φαινόμενο είναι γνωστό τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, αλλά ουδεμία μέριμνα ελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Έτσι επίσημα θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες και πέρα από την τήρηση βιβλίων, υποχρεώνονται στην καταβολή ετήσιου τέλους επιτηδεύματος, ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια της παροχής υπηρεσιών. Οι γενικότερες συνθήκες απασχόλησης τους, κάθε άλλο παρά επιτρέπουν την οποιαδήποτε υπόνοια φοροδιαφυγής, η οποία, σύμφωνα με τελευταία έρευνα του οικονομικού Επιμελητηρίου, έφτασε τα 28 δις ευρώ μόνο το έτος 2009».
O συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε σχετικά: «Τα “μπλοκάκια", που στη συντριπτικότατη πλειοψηφία είναι απασχολούμενοι νέοι άνθρωποι, μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο της φορολογικής τσιμπίδας. Όχι για να αποδώσουν φόρο αντάξιο των αμοιβών τους, αλλά για να αναπληρώσουν έσοδα χαμένα από το ά-πατο της φοροδιαφυγής, ως εύκολα θύματα ανίκανων και ανίδεων πολιτικών»...

------

σωστή η ανακοίνωση....... μακάρι να μην εφαρμοστή το μηδενικό αφορολόγητο σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου