Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Υγραεριοκίνηση: μαζική ακύρωση παραγγελιών για μετατροπή – Σενάρια για μικρότερη αύξηση τιμήςΖοφερό φαντάζει το μέλλον του κλάδου εγκατάστασης συστημάτων υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αύξησης στην τιμή του καυσίμου.

http://www.econews.gr/2012/10/03/ygraerio-ygraeriokinisi-metatropi-timi/
Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο υγραέριοαναμένεται να εκτινάξει την τιμή του στα 1,20 Ευρώ ανά λίτρο από 0,90 που είναι σήμερα.

Το «πάγωμα» του ενδιαφέροντοςαπό την πλευρά των καταναλωτών για εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στα οχήματά τους το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των όσων διαρρέονται για σημαντική αύξηση της τιμής του, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Αγιος Χριστόφορος» και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Σπύρος Μελίδης.

Η μαζική ακύρωση των παραγγελιών αποδίδεται επίσης στην αυξημένη κατά 10% κατανάλωση του LNG σε σύγκριση με τη βενζίνη, γεγονός που θα καταστήσει την απόσβεση της επένδυσης εγκατάστασης μακρόχρονη υπόθεση, παράλληλα με την αύξηση της τιμής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΑΑ), το α’ οκτάμηνο του 2012, 27.478 αυτοκίνητα έκαναν μετατροπή σε υγραεριοκίνηση, δηλαδή περίπου 3.500 το μήνα.

Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου, ενώ με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η αύξηση της τιμής στο υγραέριο θα είναι χαμηλότερη από αυτήν που έχει διαρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου