Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ συνεχάρη τις...προηγούμενες κυβερνήσεις κι έφυγε

Τα συγχαρητήρια της για τη δημοσιονομική προσαρμογή της διετίας 2009-2011 έδωσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Άγκελα Μέρκελ ο οποίος και τα...έλαβε, παρά το γεγονός ότι υπήρξε ο Νο1 συκοφάντης των προσπαθειών αυτής της περιόδου.

Αναρωτιέται κανείς τι θα είχε συμβεί αν η κ.Μέρκελ είχε πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη εκείνη την εποχή, δείχνοντας στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι η Ελλάδα και προσπαθεί και καταφέρνει πράγματα. 
http://www.parapolitiki.com/2012/10/blog-post_4850.html


Από τη μεριά του, ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας αποκαταστάθηκε, χωρίς να μας εξηγήσει με ποιο τρόπο είχε χαθεί. Η χώρα ήταν αναξιόπιστη ή ο ίδιος; Ήταν περισσότερο αναξιόπιστοι από τον αντιμνημονιακό Σαμαρά ο μέτριος Παπανδρέου και ο διστακτικός Παπαδήμος;

Λυπάμαι πολύ για το ότι σκηνοθέτης σε αυτό το κακόγουστο θέατρο του παραλόγου ήταν η ίδια η Καγκελάριος που είδε "φως στο τούνελ" τώρα που δεν έχει καν αποφασιστεί το πακέτο των νέων μέτρων κι όχι όταν οι πέντε πρώτες δόσεις είχαν εισπραχθεί έγκαιρα κι αποτελεσματικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Παρ' όλα αυτά, το διακύβευμα παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη παραμένει υψηλό και σχεδόν ιερό. Μένει να φανεί αν κάτι κερδίσαμε σήμερα, πέρα από τυπικές ευχές.


------------

είναι ηλίθιο να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στους έξω και να μην κοιτάμε τα χάλια μας... ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας για πολλά χρόνια εξαιτίας των πολιτικών επιλογών κάποιων που ήθελαν απλώς να πλουτίσουν από τις μίζες και το πάρτι διαπλοκής ... και δυστυχώς τώρα πληρώνουμε όλοι μας,  φυσικά όλοι εκτός από τους κλέφτες ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου