Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Τους 100 έφτασαν οι Παλαιστίνιοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Τους εκατό έφτασε ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την Τετάρτη που άρχισε η ισραηλινή επιχείρηση κατά των ενόπλων οργανώσεων στην περιοχή αυτή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κίντρα αναφέρει ότι ο Μοχάμεντ Τμπάιλ, ο οποίος σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων στην Νουσεϊράτ, ήταν ο 100ός νεκρός.

Ο Κίντρα προσθέτει ότι μεταξύ των Παλαιστίνιων νεκρών βρίσκονται 24 παιδιά και 10 γυναίκες. Τα στοιχεία του υπουργείου για τον αριθμό των νεκρών της σύγκρουσης με το Ισραήλ δεν διαχωρίζουν τους πολίτες από τους ενόπλους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 850 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας από την Τετάρτη. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 260 παιδιά και 140 γυναίκες.

Το Ισραήλ υπολογίζει τον αριθμό των νεκρών που έχει από την Τετάρτη σε 3 αμάχους --δύο άνδρες και μία γυναίκα--, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ρουκέτα που εξαπολύθηκε από τη Γάζα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα ένας Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί το Σάββατο στη Δυτική Όχθη σε συμπλοκές που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσαν ιατρικές παλαιστινιακές πηγές στη Ραμάλα.

Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό στην Δυτική Όχθη από την Τετάρτη που άρχισε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου