Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Αίσχος από Συριζα να υπερασπίζεται την ελίτ της βουλής... αίσχος με 1,5 ανέργους...

Κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα διατρέχει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας καθώς οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου με έκτακτη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι ξεκινούν απεργία στις 7 σήμερα το απόγευμα «μέχρι πέρατος της συνεδρίασης»!

Αυτή την στιγμή οι πρακτικογράφοι, στενογράφοι κ.ά. έχουν αποχωρήσει από την Ολομέλεια και πλέον μόνο το Κανάλι της Βουλής λειτουργεί και με τον τρόπο αυτό μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Είναι δε ενδεικτικό ότι τρεις ένστολοι φυλάσσουν την είσοδο που οδηγεί στο στούντιο του Καναλιού της Βουλής προκειμένου να εμποδίσουν τους συνδικαλιστές να κατεβάσουν τους διακόπτες.

Οι υπάλληλοι επιχειρούν με τον τρόπο αυτό να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου οι οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- εξομοιώνει το ύψος και το πλαφόν των υπερωριών τους με αυτές των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων.Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα ενταχθούν κανονικά στις διατάξεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου. Από την άλλη πλευρά το σωματείο υπαλλήλων είχε ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες σειρά επαφών με κάθε παράγοντα της κυβέρνησης προκειμένου να την γλιτώσουν.

Βασικό τους επιχείρημα, έτσι όπως τουλάχιστον το εξηγούσαν χθες το βράδυ στον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κανένα υπουργείο δεν μπορεί να πειράξει την μισθολογικής τους κατάστασης, παρά μόνο ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε μια εποχή όμως κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να υποστούν περικοπές, ο κ. Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να χαριστεί σε αυτή την υπαλληλική «ελίτ». Ο υπουργός μάλιστα κατέστησε σαφές ότι οι μισθοί και τα επιδόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων καθορίζεται από το υπουργείο.

Πλέον, αναμένεται η νέα αντίδραση της κυβέρνησης μετά την απειλή της απεργίας και τον εκβιασμό να διακοπεί η συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι το προεδρείο μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικό ασφαλείας. Από την άλλη πλευρά, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων επιχειρεί να βγάλει από την ολομέλεια τους πρακτικογράφους. Συμπαραστάτης της προσπάθειάς τους είναι το ΚΚΕ.

«Είναι νομοθετική βελτίωση η κατάργηση του Συντάγματος; Οι εργαζόμενοι της Βουλής έχουν κηρύξει απεργία, δικαιολογημένη απεργία» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, προς εκτόνωση οδηγείται η ένταση που προκλήθηκε από την απεργία των υπαλλήλων της Βουλής καθώς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η διάταξη που τους αφορά θα αποσυρθεί.


Δεν ντρέπονται οι δήθεν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να υπερασπίζονται τις ελίτ που τόσα χρόνια απομυζούν ξεδιάντροπα και με προκλητικότατο τρόπο μεγάλα ποσά; Αίσχος τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου