Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Σταϊκούρας: Στερεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα - Κεδίκογλου: Το λόμπι της δραχμής θα χάσει τη μάχη

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας τελειώνουν καθώς η χώρα περιμένει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου της, είπε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους είναι οριακή», είπε ο Σταϊκούρας μιλώντας σε συνέδριο του Economist.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση μελετά την μετακύλιση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου (ΕΓΔ) ύψους έως 5 δισ. ευρώ όταν λήξουν στις 16 Νοεμβρίου, καθώς δεν αναμένει να λάβει την επόμενη δόση της διεθνούς βοήθειας πριν από τα τέλη του μήνα, είπαν την Παρασκευή στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
-----------------
«Τους πληροφορούμε ότι η δόση θα εκταμιευθεί» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «το λόμπι της δραχμής θα χάσει κι αυτή τη μάχη».


Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με ύβρεις και επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού δείχνει την κρυφή του επιθυμία να μην πάρει η Ελλάδα τη δόση.

«Η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και η Ευρώπη, από την πλευρά της, θα κάνει κι εκείνη αυτό που πρέπει. Το λόμπι της δραχμής- μέσα και έξω από την Ελλάδα- δίνει ακόμα μάχες οπισθοφυλακών. Αλλά θα χάσει κι αυτή τη μάχη», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου