Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

El-Erian: Κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει... Αίγυπτος

Τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα προκαλούν ένα μίγμα λύπης και αυξανόμενης ανησυχίας, δήλωσε ο M. El-Erian, σύμφωνα με το CNBC. 

O ίδιος χαρακτήρισε πολύ δυσάρεστη αυτήν την κατάσταση εκτιμώντας ότι, με βάση και τις σχετικές προβλέψεις, η ανεργία θα αυξηθεί.

Η συνοχή οποιασδήποτε κοινωνίας κινδυνεύει εφόσον η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, δήλωσε. Στην Ελλάδα έχουν ήδη παρουσιαστεί σημάδια κοινωνικής αναταραχής, κάποια εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα βίαια. Μόλις τις προάλλες η τηλεόραση έδειχνε ομάδες ατόμων να συγκρούονται στους δρόμους της Αθήνας, ανέφερε ο El-Erian.

Κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να απωλέσει τον έλεγχο της διαχείρισης της χώρας. Τα παραδείγματα της Αιγύπτου και της Τυνησίας κατέδειξαν πως δεν πρέπει να υποεκτιμάται η εξέγερση των πολιτών ειδικά των νέων, συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το θέμα, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να βρει θετικές πτυχές για το ζήτημα της Ελλάδας.

"Και τα συναισθήματα λύπης και ανησυχίας σχετίζονται με το γεγονός ότι η Ελλάδα, αν και ιδιαίτερη περίπτωση, δεν είναι η μόνη χώρα στην ευρωζώνη με σοβαρό πρόβλημα ανεργίας", αναφέρει.

Σημειώνεται ότι χθες η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως η ανεργία τον Αύγουστο αυξήθηκε στο 25,4%.

----

σε δυο, τρία χρόνια μπορεί να έχουμε και ανάπτυξη ... αλλά για να πέσει το ποσοστό ανεργίας στο 10% χρειάζεται ένα θαύμα,  αν δεν πάρει δεκαετίες... 
πρέπει να αλλάξει όλο το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, οι συνήθειες, η νοοτροπία, ο τρόπος ζωής μας.... κάποιες ελίτ θα πρέπει να ξεχάσουν την χλιδατη ζωή και να στρωθούμε όλοι στην δημιουργία και στην παραγωγή... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου