Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νεκρός στο μπάνιο του ο διάσημος Ρώσος ολιγάρχης Μπερεζόφσκι, αντίπαλος των Πούτιν-Αμπράμοβιτς


Νεκρός στο σπίτι του στο Σάρεϊ του Λονδίνου βρέθηκε ο εξόριστος ρώσος δισεκατομμυριούχος Μπόρις Μπερεζόφσκι, πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2000.

Άγνωστες είναι οι συνθήκες θανάτου του κροίσου, ο οποίος είδε την περιουσία του να μειώνεται μετά την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία. Eίχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν και αργότερα έγινε δεινός επικριτής του B. Πούτιν.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση του θανάτου του, επικαλούμενα συγγενείς του Μπερεζόφσκι και τον ρώσο δικηγόρο του.


Πέρυσι έχασε στο δικαστήριο στην νομική διαμάχη με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς σε μια δίκη που είχε χαρακτηριστεί ως η πιο ακριβή στα χρονικά της Βρετανίας.
Σε ρόλο ενάγοντα, ο Μπερεζόφσκι επιτέθηκε διεκδίκησε αποζημίωση ύψους 3 δισ. στερλινών από τον Αμπράμοβιτς, τον οποίο κατηγόρησε για εξαπάτηση και εκβιασμό στην υπόθεση πώλησης μετοχών του ρωσικού πετρελαϊκού ομίλου Sibneft ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας τον Μπερεζόφσκι ως πλήρως αναξιόπιστο μάρτυρα.



τρέμουν οι κύπριοι τραπεζίτες και πολιτικοί σε όλα τα ενδεχόμενα και διερευνούν προσεκτικά όλα τα ενδεχόμενα ... τι κρύβεται άραγε πίσω από τους θανάτους των αντιπάλων του Πουτιν... ; με αυτούς πάνε να συμμαχήσουν οι Κύπριοι....;;; πως θα κοιμούνται τα βράδια.... ;;; 

----------------------
Για αυτοκτονία, μιλάει ο δικηγόρος του, ενώ πολλοί συνδέουν τον θάνατο αυτό, με τη δολοφονία του πρωήν πράκτορα της KGB, Alexander Litvinenko, που υπήρξε στενός φίλος του Μπερεζόφσκι..
.
Ποιους λόγους είχε να αυτοκτονήσει ο ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Μπερεζόφσκι, που είχε περάσει δια πυρός και σιδήρου και είχε επιζήσει "από πολλές δολοφονικές προσπάθειες" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.
Βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του, κάτω από περίεργες συνθήκες.
Ο.. δικηγόρος του, Alexander Dobrovinksy, ανακοίνωσε πως αυτοκτόνησε, αποψη , που αμέσως αμφισβητήθηκε από μεγάλη μερίδα του αγγλικου Τύπου, ενώ η τοπική αστυνομία ειναι φειδωλή στις πληροφορίες για το συμβάν.
Σύμφωνα με το businessinsider com, ο Μπερεζόφσκι ήταν στενός φίλος με τον ρώσο Alexander Litvinenko (πρώην πράκτορα της ΚGB, που τον αναζητούσε η βρετανική αστυνομία), ο οποίος δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο στο Λονδίνο, το 2006.
Να θυμίσουμε, πως, ο Μπορις ήταν δεινός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και είχε δικαστικές διαμάχες με το αφεντικό της Chelsea, Ρόμαν Αμπράμοβιτς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου