Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ> Ο Σόιμπλε ευτελίζει Αναστασιάδη και ο Σαρρή -Δεν ήθελαν να προστατέψουν τους μικρούς καταθέτες!

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θα είχε σεβαστεί τις εγγυημένες καταθέσεις των μικρότερων καταθετών αλλά η κυπριακή κυβέρνηση, η Κομισιόν και η ΕΚΤ ήταν κατά.

«Ήταν η θέση της γερμανικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι πρέπει να πάρουμε ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, από τους ιδιοκτήτες των τραπεζών και τους πιστωτές, αυτό σημαίνει τους επενδυτές», δήλωσε ο Wolfang Schaeuble στο δίκτυο ARD.


«Αλλά προφανώς θα είχαμε τηρήσει την εγγύηση καταθέσεων για τους λογαριασμούς μέχρι τα 100.000 ευρώ. Ωστόσο αυτοί που δεν ήθελαν ένα bail-in ήταν η κυπριακή κυβέρνηση, επίσης η Κομισιόν και η ΕΚΤ, αποφάσισαν αυτή τη λύση και τώρα θα πρέπει να την εξηγήσουν στον κυπριακό λαό».

Ο Schaeuble δήλωσε ότι το κυπριακό επιχειρηματικό μοντέλο, της προσέλκυσης κεφαλαίων με χαμηλή φορολογία και ευνοϊκό νομικό ρυθμιστικό πλαίσιο, είχε αποδειχθεί μη βιώσιμο. Αλλά ήταν «επιτακτική ανάγκη προς το συμφέρον της υπεράσπισης του κοινού μας νομίσματος», να προσφέρουμε βοήθεια στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου