Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ντόρα για Χρυσή Αυγή: Φταίνε και οι πολίτες, δεν είναι ανεύθυνοι σε μια Δημοκρατία

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Αθήνα 9.84:
http://www.parapolitiki.com/2013/09/ntora-gia-xrysi-aygi-ftaine-kai-oi-polites-den-einai-aneythinoi-se-mia-dimokratia.html
Όλοι έχουμε κάνει λάθη στην ζωή μας και τα έχουμε πληρώσει και προσωπικά και επαγγελματικά. Πιστεύω ότι έκαναν λάθος οι συμπολίτες μας και ότι έχουν την προσωπική ευθύνη του πολίτη. Υπάρχει ευθύνη του πολίτη. Δεν είναι μάζα ο πολίτης, δεν είναι ανεύθυνος σε μια δημοκρατία. Καταλαβαίνω την οργή και την σέβομαι και λέει ο πολίτης, “γιατί να ψηφίσω εσάς, που μας φέρατε μέχρι εδώ;”. Το καταλαβαίνω και το σέβομαι απολύτως.

Αλλά, πέραν της στιγμιαίας έκφρασης, πρέπει να υπάρχει και μια πρόταση. Πρέπει να σου λέω και κάτι. Πρέπει να σου πω ότι θα σε βγάλω από την κρίση με τον α ή β τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν λένε τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι καρικατούρα πολιτικοί, είναι καρικατούρα της δημοκρατίας. Οι δήθεν υψηλοί τόνοι περί πατρίδας και έθνους... Όταν εμείς δίναμε την μάχη εναντίον της τρομοκρατίας -και εσείς το γνωρίζετε καλά, γιατί ήμασταν τρεις και ο κούκος-, πού ήταν αυτοί οι κύριοι; Πότε έδωσαν μια μάχη εναντίον σοβαρών, υπαρκτών κοινωνικών προβλημάτων και απειλών, εκείνη την εποχή για την δημοκρατία; Πού ήταν αυτοί; Δεν πιστεύω με κανένα τρόπο ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ναζιστική τάση. Δεν το πιστεύω. Δεν ξέρω εάν είμαι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι χαίρεται ο Έλληνας να χαιρετάει ναζιστικά και να περπατάει με το βήμα της χήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου