Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πέρασε Ξεχάστηκε Τελειώσαμε... σκάνδαλο Γερμανός ..ποιός πληρώνει γιαυτά που είναι τώρα η πρωταγωνιστές.;;;;

Στο σκαμνί για το σκάνδαλο Γερμανός  ( 2008 )
Κατηγορούνται για απιστία από κοινού ο Π. Βουρλούμης και το Δ.Σ. της Cosmote. Ηθική αυτουργία, χειραγώγηση μετοχής και ξέπλυμα χρήματος στον Π. Γερμανό. Χειραγώγηση αγοράς για τη Eurobank ΑΧΕΠΕΥ



Ποινική δίωξη για απιστία και για τέσσερα ακόμη κακουργήματα ασκήθηκε χθες, για την υπόθεση της εξαγοράς της αλυσίδας της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote, στο σκανδαλώδες τίμημα του 1,3 δισ. ευρω.

Τα σοβαρότατα αδικήματα για τα οποία απαγγέλθηκαν προσωπικές κατηγορίες στον πρόεδρο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote Ευ. Μαρτιγόπουλο, στα μέλη του Δ.Σ. της Cosmote, αλλά και στον πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ Πάνο Γερμανό, καθώς επίσης σε έξι χρηματιστές και στον διευθύνοντα σύμβουλο της EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ Βίκτορα Χαιμ Ασερ, καταδεικνύουν ότι υπήρξε χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας, προκειμένου να πουληθεί ακριβότερα.

Την ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου μετά από δικαστική έρευνα, η οποία ξεκίνησε με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς τον Φεβρουάριο του 2007 από 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είχαν καταγγείλει τη συμφωνία για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ως επιζήμια για τον ΟΤΕ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσέφυγαν τότε στη Δικαιοσύνη, μετά την ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής του προέδρου του ΟΤΕ και της Cosmote Παν. Βουρλούμη, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει ότι η συμφωνία ήταν επωφελής.

Στη μηνυτήρια αναφορά τους προς τον εισαγγελέα του ΑΠ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι:

«Ο κλάδος της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ» που αγόρασαν, είχε το 2005 πωλήσεις περί τα 430.000.000 Ευρώ και κέρδη καθαρά, μετά τους φόρους, περίπου 26.000.000 Ευρώ. Επομένως, η Cosmote πληρώνοντας 1.300 εκατ. Ευρώ, πλήρωσε πενήντα φορές τα ως άνω κέρδη ή τρεις φορές τις πωλήσεις για την εξαγορά, όταν αντίστοιχες εταιρείες έχουν εμπορική αξία περίπου ίση με μία φορά τις πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς και πάντως ποτέ ακέραιο πολλαπλάσιο ή μέχρι 18 φορές τα μετά φόρων κέρδη και ενώ ο κλάδος που εξαγοράστηκε έχει προ πολλού ξεπεράσει την περίοδο της ακμής και της ανάπτυξης, όπου η αύξηση των πωλήσεων και κυρίως των κερδών είναι πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές».

Σε άλλο σημείο της αναφοράς τους επεσήμαναν:

«Η παράλειψη της Cosmote, πρώτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, να αναπτύξει το δικό της δίκτυο καταστημάτων, όπως έκαναν ήδη οι άλλες δύο εταιρείες και να προτιμήσει να προβεί στην εξαγορά των πεντακοσίων είκοσι καταστημάτων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αντί του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου τριακοσίων εκατομμυρίων, επέφερε τεράστια ζημιά σε αυτήν και αντίστοιχο όφελος στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, αφού ένα ανέπτυσσε το δικό της δίκτυο με τον ίδιο αριθμό καταστημάτων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, θα ξόδευε λιγότερα από 70.000.000 Ευρώ. Σημειωτέον ότι τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι 60 με 80 τ.μ., με απλές προθήκες για την παράθεση του εμπορεύματος».

Πόρισμα
Μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, στη συνέχεια είχε γίνει έλεγχος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εκδόθηκε πόρισμα, το οποίο επέβαλε πρόστιμο στον Πάνο Γερμανό και στους συνεργάτες του για χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς, που αφορούσε τις χρηματιστηριακές παραβάσεις, που προηγήθηκαν της εξαγοράς.

Η δικαστική έρευνα διενεργήθηκε από την αντεισαγγελέα Εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου (σ.σ.: όλες οι υποθέσεις που αφορούν χρηματιστηριακά αδικήματα έχουν χρεωθεί στο Εφετείο), η οποία στο πόρισμά της διαπίστωσε τη διάπραξη κακουργημάτων και παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά:
Απιστία από κοινού, σε βάρος του Παν. Βουρλούμη και των του Δ.Σ. της Cosmote.
Ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος του Παν. Γερμανού.
Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) τον Παν. Γερμανό και τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας Γερμανός.
Χειραγώγηση αγοράς (για την αύξηση της τιμής της μετοχής), τους αντικριστές που είχαν κωδικούς στο Χρηματιστήριο και φέρονται ότι συνέβαλαν στην αύξηση της τιμής της μετοχής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Αφορά την ομάδα των έξι χρηματιστών καθώς και τον Βίκτορα Χαιμ Ασερ της EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ.
Ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση, σε βάρος του Παν. Γερμανού.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην 20η τακτική ανακρίτρια, που θα διενεργήσει τον δεύτερο κύκλο έρευνας.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Το άσπρο... μαύρο κάνει το υπουργείο Οικονομίας επιχειρώντας να στηρίξει τον πρόεδρο του ΟΤΕ, κ. Παναγή Βουρλούμη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, «πρόκειται για διώξεις κατά παντός υπευθύνου και όχι προσωπικά κατά του κ. Βουρλούμη».

Προστίθεται μάλιστα πως «αναφέρεται ο κ. Βουρλούμης γιατί είναι επικεφαλής του ΟΤΕ».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ευ. Αντώναρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αρκέστηκε να πει «Δεν γνωρίζω το θέμα και συνεπώς δεν μπορώ να πάρω θέση επ αυτού».

ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Το deal και η πορεία της μετοχής

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών - Τηλεπικοινωνιών... ακουμπάει η υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός από τον ΟΤΕ.

Οι ποινικές διώξεις, πάντως, αφορούν την ηγεσία του Οργανισμού.

Ομως, όπως προκύπτει από τοποθετήσεις που είχαν κάνει στη Βουλή οι κ. Παναγής Βουρλούμης, πρόεδρος του ΟΤΕ, και Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ήταν ενήμεροι και είχαν δώσει το «πράσινο φως» να προχωρήσει το deal.

O κ. Βουρλούμης είχε αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομίας είχε ενημερωθεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2005 για τις διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρτιγόπουλος είχε γνωστοποιήσει ότι υπήρχε εσωτερική μελέτη από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005.

Δηλαδή, στην κυβέρνηση γνώριζαν και επέτρεψαν σε έναν κρατικό Οργανισμό να προχωρήσει σε μία «πανάκριβη» εξαγορά, καθώς το τίμημα ήταν κατά 40% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή που είχε η μετοχή της Γερμανός, όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις.

Επίσημα, οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου 2005, όταν ο τίτλος της Γερμανός έκανε πράξεις στα 13,7 ευρώ, ενώ λίγες εβδομάδες πριν ήταν ακόμη πιο χαμηλά, κοντά στα 12 ευρώ.

Μέχρι τις 4 Μαϊου 2006, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί η συμφωνία, η τιμή εκτοξεύτηκε στα 18 ευρώ ανά μετοχή.

Στις 9 Μαϊου του ίδιου μήνα, υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ της Cosmote, θυγατρικής του ΟΤΕ, και της Γερμανός για την εξαγορά ποσοστού 42% του μετοχικού κεφαλαίου στην τιμή των 19 ευρώ ανά μετοχή.

Στη συνέχεια, η Cosmote υπέβαλε δημόσια προσφορά για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού της Γερμανός στην ίδια τιμή. Το συνολικό τίμημα έφτασε στα 1,3 δισ. ευρώ.

Από το επίσημο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων μέχρι την ολοκλήρωσή τους, η μετοχή έκανε «άλμα» 38,6%.

Υπήρξαν δε καταγγελίες ότι στο μεσοδιάστημα υπήρξε χειραγώγηση της τιμής πιθανότατα μέσα από συνδυασμένες κινήσεις κάποιων που είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Γρήγορα από τον Οκτώβριο του 2006, η συμφωνία βρέθηκε στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, με επίκεντρο «το εξωφρενικά υψηλό τίμημα των 1,3 δισ. ευρώ».

Επίσης, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν ευθέως για ενδεχόμενο χειραγώγησης της μετοχής, άγνωστες πτυχές, αλλά σκοπιμότητες πίσω από το deal και έφεραν το ζήτημα στη Βουλή, καταθέτοντας αργότερα μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Κ. ΤΣΑΧΑΚΗΣ


 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=1290539


ψαχνοντας στο διαδυκτιο βρηκα και αυτο...
Η εμπλοκή της Γερμανός ΑΕ στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου εχει και νεα

 http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/309277/i-emploki-tis-germanos-ae-sto-skandalo-tsohatzopoyloy





Το σκάνδαλο Γερμανός/Cosmote… έκλεισε… (2011)

Σας παρουσιάζουμε ένα μικρό παράδειγμα του απύθμενου θράσους και της Διαφθοράς των Πολιτικών της Ελλάδας των 35 τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για το μέγα σκάνδαλο Εξαγοράς της Εταιρείας “Γερμανός” από την “Cosmote”, αντί του απίστευτου ποσού του 1,6 δισ. ευρώ! Το τίμημα αυτό θεωρήθηκε προκλητικά υπερτιμημένο από παράγοντες της Αγοράς που έχουν ασχοληθεί με παρόμοιες εξαγορές. Διαβάστε την αναδημοσίευση της “S 10″ που δημοσιεύει, πώς έκλεισαν την υπόθεση με άτομα που είναι φορτωμένα με προκλητικές Ασυμβίβαστες Εξουσίες. Κάνουν ό,τι θέλουν και μας γράφουν… κανονικότατα… Πού θα πάει όμως… δεν θα έρθει η ώρα τους…

Για τους τακτικούς αναγνώστες του “S10” δεν αποτέλεσε έκπληξη η αρχειοθέτηση της ποινικής δικογραφίας για την υπόθεση εξαγοράς της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote, με τη βοήθεια των ορκωτών ελεγκτών που μέτρησαν, ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι ουδέν μεμπτό υπάρχει για τη διαδικασία της εξαγοράς και το αστρονομικό τίμημα του 1,6 δισ. ευρώ. Ακόμη και μετά την κατάληξη της υπόθεσης στο αρχείο, όμως, παραμένουν ανεξιχνίαστα αρκετά… μυστήρια.

Το πρώτο μυστήριο «αγγίζει» τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Από τον Μάρτιο του 2010, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει, με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, πιθανές συγκρούσεις συμφέροντος τουλάχιστον της μίας από τις δύο εταιρείες που ανέλαβαν με εντολή του ανακριτή την κρίσιμη πραγματογνωμοσύνη, η οποία είχε καθοριστική βαρύτητα στην απόφαση για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές τόνιζαν ότι στη μία από τις δύο εταιρείες ορκωτών, την FRS Global, ο ένας εκ των δύο βασικών εταίρων είναι ο ορκωτός ελεγκτής κ. Αστέριος Ι. Κουφός. Ο κ. Κουφός εργάσθηκε επί σειρά ετών μέχρι και το 2007 στην εταιρεία BKR, η οποία για χρόνια ελάμβανε αμοιβές από τη Γερμανός για τον έλεγχο των ισολογισμών της.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί τότε, ότι θα ελέγχονταν αυτές οι καταγγελίες από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου (ΕΛΤΕ) και το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ), με δική του εντολή. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν αυτός ο έλεγχος έγινε, ποια ήταν τα συμπεράσματα και αν εστάλη το πόρισμα στον ανακριτή για να εκτιμηθεί και, ενδεχομένως, να ανατεθεί η εντολή σε άλλη εταιρεία ορκωτών, όπως άλλωστε είχε γίνει και σε προγενέστερα στάδια της δικαστικής διερεύνησης, όταν διαπιστώθηκαν ανάλογες συγκρούσεις συμφέροντος ορκωτών που είχαν λάβει εντολή για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Γεγονός είναι, πάντως, ότι η FRS Global διατήρησε την εντολή της και παρέδωσε πόρισμα στον ανακριτή.

Το δεύτερο μυστήριο της υπόθεσης σχετίζεται με την έκθεση αποτίμησης της Γερμανός από την JP Morgan για λογαριασμό της Cosmote, βάσει της οποίας κρίθηκε εύλογο το τίμημα της εξαγοράς:

Παρότι εξαρχής αυτή η έκθεση είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού σε αυτή βρίσκεται το κλειδί της υπόθεσης, ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα από τον όμιλο του ΟΤΕ και παραμένει μέχρι σήμερα μυστική.

Μέχρι σήμερα ελάχιστα είναι τα πρόσωπα που γνωρίζουν σε ποιες παραδοχές βασίσθηκε αυτή η αποτίμηση από την JP Morgan, παρότι έντονες είναι οι φήμες στους κύκλους του ΟΤΕ, ότι για να φθάσει η JP Morgan να χαρακτηρίσει ως εύλογο το τίμημα της εξαγοράς είχε βασισθεί σε εντελώς ανεδαφικές υποθέσεις για την εξέλιξη των μεγεθών της αγοράς, των μεριδίων της Cosmote, των οικονομικών μεγεθών της Γερμανός κ.ά.

Πρέπει να σημειωθεί, επιπλέον, ότι και ο ανακριτής, ενώ θα αναμενόταν να παραδώσει αυτή την έκθεση στους πραγματογνώμονες, για να αξιολογηθεί αν βασίσθηκε σε ρεαλιστικές υποθέσεις, ή υπήρξαν «λαθροχειρίες», δεν το έπραξε. Έτσι, δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο σοβαρή ήταν αυτή η αποτίμηση του διεθνούς οίκου, με την οποία «νομιμοποιήθηκε» το τίμημα εξαγοράς, ή αν αντίθετα αυτή βασίσθηκε σε εξωπραγματικές παραδοχές που είχαν δοθεί στους αναλυτές από τη διοίκηση του ΟΤΕ.

Η ανάθεση της αποτίμησης στην JP Morgan έχει και ένα πρόσθετο «προβληματικό» στοιχείο: η ίδια τράπεζα ήταν, μαζί με τη Citibank, η εντεταλμένη από τον όμιλο του ΟΤΕ για το συντονισμό της έκδοσης του ομολογιακού δανείου 1,6 δισ. ευρώ, με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η εξαγορά. Αυτή η σύγκρουση συμφέροντος δημιουργεί αρκετές «σκιές» στην αμεροληψία του διεθνούς οίκου, αφού όσο μεγαλύτερο ήταν το τίμημα της εξαγοράς, τόσο μεγαλύτερα θα ήταν τα κέρδη της JP Morgan από το δάνειο για τη χρηματοδότησή της. Αυτός είναι ένας σοβαρός πρόσθετος λόγος που θα επέβαλε να «ξεσκονίσει» η Δικαιοσύνη τη μυστηριώδη μέχρι σήμερα έκθεση αποτίμησης, με τη βοήθεια ασφαλώς εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι αμφιβολίες για την ποιότητα της έκθεσης αποτίμησης παραμένουν μέχρι σήμερα.
http://www.insurancedaily.gr



Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Γερμανός 



Νέα στοιχεία στην έρευνα της Δικαιοσύνης για τη σκανδαλώδη εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote προσθέτει «καυτό» υπόμνημα που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες στον αρμόδιο 20ο ανακριτή, κ. Δεμέστιχα! Το έγγραφο σημειωτέον κατατέθηκε λίγο πριν συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο και την ώρα που αναμένεται από τον ανακριτή το πόρισμα πραγματογνωμόνων για τον προσδιορισμό της πραγματικής αξίας της Γερμανός κατά το χρόνο εξαγοράς της. Οι καταγγέλλοντες, που έχουν επίσης υποβάλει καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για πρακτικές αντίθετες στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού που ακολουθούνται στο δίκτυο franchising της Γερμανός, θέτουν ενώπιον του ανακριτή μια σοβαρή παράμετρο, η οποία θα μπορούσε να επιβαρύνει σοβαρά τη θέση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ, ανατρέποντας την επιχειρηματολογία με την οποία επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί το τίμημα-μαμούθ της εξαγοράς (1,3 δις. ευρώ):

- Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο, επικαλούμενοι τη σχετική καταγγελία τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, την οποία επισυνάπτουν στο κείμενό τους, για «παράνομες και αυτοδίκαια άκυρες συμβάσεις της Γερμανός με τους δικαιοδόχους του δικτύου διανομής, δηλαδή με τα καταστήματα που λειτουργούν υπό το σήμα “Γερμανός”».

- Τονίζουν, μάλιστα, ότι η καταγγελία τους είναι «παραδεκτή, βάσιμη, αποδεδειγμένη και λεπτομερής και εξ αυτής πηγάζει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι η καταγγελλόμενη εταιρία Γερμανός προέβαινε επί σειρά ετών σε κραυγαλέες παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού (άρθρο 81 της ΣυνθΕΚ και άρθρο 1 του ν.703/77)».

- Στη συνέχεια, οι καταγγέλλοντες, που λειτουργούσαν καταστήματα της αλυσίδας Γερμανός στο παρελθόν, τονίζουν ότι είναι, κατά την άποψή τους, «αξιοπερίεργη η έλλειψη ελέγχου – έστω και στοιχειώδους – εκ μέρους της COSMOTE των συμβάσεων βάσει των οποίων λειτουργούσε το δίκτυο της υπό εξαγορά εταιρίας Γερμανός».

- Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι «ακόμη και μικρομεσαίες εταιρίες, όταν αποκτούν άλλες επιχειρήσεις και δη επιχειρήσεις διανομής με μη ιδιόκτητα καταστήματα, ελέγχουν λεπτομερώς τις συμβάσεις διανομής της υπό εξαγορά εταιρίας με τους διανομείς της. Στην επίδικη περίπτωση, απλή και μόνο ανάγνωση των συμβάσεων αυτών αλλά και μία φευγαλέα ενημέρωση για το παράλληλο (παράνομο) δίκτυο της Γερμανός θα είχε πείσει και τον πιο αφελή ενδιαφερόμενο αγοραστή για τις πολλές παράνομες πλευρές της λειτουργίας του δικτύου Γερμανός. Κατά συνέπεια, μία τέτοια στοιχειώδης ανάλυση θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε ένα διαφορετικό τίμημα εξαγοράς».

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται και θα πρέπει να απαντήσουν στον ανακριτή τα στελέχη του μανάτζμεντ της Cosmote και του ΟΤΕ, που ήδη αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, είναι πώς πλήρωσαν 1,3 δις. ευρώ για ένα δίκτυο, χωρίς καν να έχουν ελέγξει τη νομιμότητα των όρων λειτουργίας του.

Αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δικαιώσει τους καταγγέλλοντες και αποδειχθεί ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας του δικτύου, προφανές είναι ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ένα τίμημα 1,3 δις. ευρώ για την εξαγορά ενός δικτύου που λειτουργεί εκτός νομιμότητας!

Επιπλέον, οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν στον ανακριτή και άλλες περίεργες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για να προχωρήσει η εξαγορά: ενώ σε άλλη περίπτωση η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέτασε τους όρους λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων ΟΤΕΝΕΤ του ΟΤΕ, κρίνοντας μάλιστα ότι σε πολλά σημεία οι σχετικές συμβάσεις franchising κινούνταν αντίθετα στο δίκαιο περί ανταγωνισμού, για την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote «σήκωσε τα χέρια ψηλά» και άφησε στην αναρμόδια, Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, τη διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς.

Οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι εν προκειμένω πρόκειται για «σκανδαλώδη αδράνεια και αφέλεια εκ μέρους του ομίλου ΟΤΕ», αλλά και για «κατάχρηση εξουσίας, δια της σκανδαλώδους έγκρισης μίας παράνομης εξαγοράς εκ μέρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού διά της παραλείψεως και εκ μέρους της ΕΕΤΤ δια της πράξεως», δηλαδή με την έγκριση της εξαγοράς. Πηγή

Ας θυμηθούμε μερικά γεγονότα

Μέτωπο με το ΚΚΕ άνοιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χοντρο-Πάγκαλος. Σε δηλώσεις του σε επαρχιακό ραδιόφωνο ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «περίεργες σχέσεις» του Περισσού με την εταιρεία «Γερμανός». «Η πώληση της «Γερμανός» είναι κολοσσιαίο σκάνδαλο στο οποίο «εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ», δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων «Ράδιο Πρωινός». «Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του «Γερμανού» κι έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες. Αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε, αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό, ξέρετε, δεν πάει ποτέ η Εφορία, η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου»,

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αναφέρει πως «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος συνεχίζει να προκαλεί, επαναλαμβάνοντας μαζί με τον Καρατζαφέρη τα ψέματα για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την «Γερμανός» Το επόμενο βήμα για να φτάσει στον πάτο είναι να ζητήσει τη νεκρανάσταση των νόμων 509 και 375″. Συνεχίζει τα αισχρά ψεύδη και τις συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ, ξεπερνώντας σε γκαιμπελισμό και τους πρώτους διδάξαντες το είδος». Επιπλέον, «καλεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, ανάμεσα στα άλλα και τι σπουδάζουν στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Καπάκι στην όλη υπόθεση η συνέντευξη του τέως βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη στον Κώστα Παπαχλιμίντζο για το «Veto» όπου «καρφώνει» τον Αλογοσκούφη.

-Ο κ. Αλογοσκούφης σε συνεντεύξεις του κατηγορεί τη «λαϊκή Δεξιά» που διαφωνούσε με την οικονομική πολιτική του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι φωτογραφίζει και εσάς...
"Δεν είναι μυστικό το ότι εγώ διαφωνούσα με τον κ. Αλογοσκούφη. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι ο κ. Αλογοσκούφης προχώρησε στην εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, στην μεγαλύτερη κρατικοποίηση επιχείρησης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Και αναρωτιέμαι ακόμα πώς ένας φιλελεύθερος προχώρησε σε μια τέτοια κρατικοποίηση!

IXNOS: Ξέχασε όμως να πει πως ο Γερμανός στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις απάτες που είχε κάνει κατά του Δημοσίου τα προηγούμενα χρόνια από επιδοτήσεις, χορηγίες κλπ Β’ και Γ’ΚΠΣ με υποχρεώσεις μέχρι το 2015, . Βρήκε ως διέξοδο, την λύση του Αλογοσκούφη για έξοδο από το ΧΑΕ.

Το απλό παράδειγμα είναι, ¨Αν ο Γερμανός στο εργοστάσιο Μπαταριών στην Ξάνθη, εκτέλεσε την γραμμή μπαταριών για αυτοκίνητα από τις επιδοτήσεις του νόμου 1892/91, και αν εφαρμόσθηκαν ως έπρεπε οι έλεγχοι, και οι προβλεπόμενες δεσμεύσεις, υπό του νόμου.





Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009
ΕΞΑΓΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ 

Σύμφωνα με τη μύνηση που έκαναν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο του 2007 στον διευθυντή της COSMOTΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, το κράτος εξαγόρασε την ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ 50 φορές ακριβότερα από τα κέρδη που είχε η εταιρία την προηγούμενη χρονιά ή τρεις φορές περισσότερα από την πραγματική της αξία!!! Συγκεκριμένα η COSMOTE έδωσε για την εξαγορά 1.300.000.000 ευρώ την ώρα που η αξία των εταιριών σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι ίση με τις πωλήσεις της εταιρίας την προηγούμενη χρονιά. Οι πωλήσεις της Γερμανός για το 2005 ήταν 430.000.000 ευρώ, ενώ η Cosmote την αγόρασε για 1.300.000.000...

Μετά την υποβολή της μυνητήριας αναφοράς ακολούθησε έλεγχος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που ανακάλυψε παρατυπίες στην διαδικασία της εξαγοράς. Ακολούθησε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου για:

· Απιστία από κοινού, σε βάρος του Παν. Βουρλούμη και των του Δ.Σ. της Cosmote.
· Ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος του Παν. Γερμανού.
· Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) τον Παν. Γερμανό και τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας Γερμανός.
· Χειραγώγηση αγοράς (για την αύξηση της τιμής της μετοχής), τους αντικριστές που είχαν κωδικούς στο Χρηματιστήριο και φέρονται ότι συνέβαλαν στην αύξηση της τιμής της μετοχής της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Αφορά την ομάδα των έξι χρηματιστών καθώς και τον Βίκτορα Χαιμ Ασερ της EUROBANK ΑΧΕΠΕΥ.
· Ηθική αυτουργία στη χειραγώγηση, σε βάρος του Παν. Γερμανού.
Την ίδια ώρα το υπουργείο οικονομίας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να καλύψει, τον διευθυντή του ΟΤΕ και στενό φίλο του πρωθυπουργού, τον Παναγιώτη Βουρλούμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου