Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο Βενιζέλος κρύβει την Τρόικα και το μνημόνιο και δεν αφήνει τον Τσιπρα να την βρει και να σκίσει το Μνημόνιο...

Βενιζέλος: Για να διώξει ο Τσίπρας την Τρόικα, θα πρέπει να την βρει εδώ...
«Και για να σκίσει το Μνημόνιο, θα πρέπει να υπάρχει Μνημόνιο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Αγωνιζόμαστε τέσσερα χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού του 2014.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι, «για να διώξει ο κ. Τσίπρας την Τρόικα, θα πρέπει να την βρει εδώ και για να σκίσει το Μνημόνιο, θα πρέπει να υπάρχει Μνημόνιο».


Αν εμείς που αγωνιζόμαστε για τη χώρα εκφράζουμε την Ελλάδα του χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το προχθές, είπε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το Μνημόνιο και χάσει το λόγο ύπαρξής του.

«Καμία αίσθηση ευθύνης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν καλομάθει, γιατί κάποιοι άλλοι λαμβάνουν ιστορικά δυσανάλογο πολιτικό κόστος» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ακόμη, μίλησε για προϋπολογισμό πλεονάσματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτός του 2014 σηματοδοτεί την έξοδο από το Μνημόνιο και την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, ενώ θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι θέλει να γυρίσει η χώρα ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν, πριν ακόμα και από το 2008, για να περάσει εκ νέου την περιπέτεια της εξόδου από το ευρώ και να τεθεί αντιμέτωπη με το διακύβευμα της άτακτης χρεοκοπίας.

Ακόμη, έκανε λόγο για «τυμβωρυχία» και κομματική δημαγωγία από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εκμεταλλεύεται τους θανάτους, όπως ο πρόσφατος της 13χρονης Σάρας στη Θεσσαλονίκη («φωτογράφισε» την υπόθεση, χωρίς να την κατονομάσει).

«Μας εκλαμβάνουν ως ηλιθίους ή ως μαζοχιστές;» αναρωτήθηκε επίσης, αναφερόμενος στο ό,τι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, παρά να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη πολιτική, για να βγει η χώρα από την κρίση.

Συνεχίζοντας, μάλιστα, την επίθεση στην αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τους κατηγόρησε για το μεγάλο κόστος που είχε για την Ελλάδα η παραφιλολογία περί «Grexit», αφήνοντας όμως αιχμές και για τα λάθη των δανειστών, αλλά και για το ρόλο των ξένων ΜΜΕ και «σπεκουλαδόρων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Δεν δίνει λύση η ανάπτυξη, αλλά η ορθά διαρθρωμένη ανάπτυξη» τόνισε ακόμη, στεκόμενος στην ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών μίλησε ακόμη για εντυπωσιακή αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, αν και παραδέχθηκε ότι η κοινωμία αντιδρά, βλέποντας τους μισθούς και τα επιδόματα να περιορίζονται.

Επανέλαβε, δε, ότι η Αθήνα ζητά όχι πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά ουσιαστική οικονομική διαπραγμάτευση, με θεσμικούς εταίρους που κατανοούν τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως η θέση που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας, νωρίτερα, στην ουσία δικαιώνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.

Ακόμη, χαρακτήρισε «εγκληματική» τη ρήση του κ. Τσίπρα περί «κουρέματος» των καταθέσεων, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί και πάλι να σπείρει τον πανικό και να επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
«Δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία της α' κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού» ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν κοινωνικά ανάλγητο και αντιπαραγωγικό. Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα δώσει στην Τρόικα να καταλάβει ότι στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον, δεν μπορούν να υπάρξουν ομαδικές απολύσεις.




σύμφωνα με πληροφορίες ο Βενιζέλος έχει κρύψει το μνημόνιο εκεί που είχε κρύψει και την λίστα λαγκαρτ για να μην τα βρει ο Τσιπρας και τα σκίσει... έχει ακόμα κρύψει την τρόικα να την προστατέψει από τους μαλλιαδες και χίπις Συριζαιους μην τους πάνε στα ματαλα για φούμα... ο Τσιπρας απειλεί ότι όταν βγει κυβέρνηση θα βάλει την ΕΥΠ και τον τρύπιο κοριό να βρουν που εχει κρύψει το μνημόνιο ο Μπενι και επιτέλους να ανάβει στην ακρόπολη και να το σκίσει σε ζωντανή παγκόσμια μετάδοση ... απειλή και την Μερκελ ότι όταν τον δει να σκίζει το μνημόνιο να κλαίει και τα λεφτά που μας δάνεισε ενώ είναι έτοιμος να πάρει ρεύμα από την Τουρκια και να το δίνει δωρεάν σε όλους τους ελληνες ... τι wifi και μαλακίες.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου