Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τελικά ο Τσιπρας έκανε ή δεν έκανε προτάσεις ;;; και έστω οτι έκανε γιατί δεν μας την λέει και σε εμάς να τελειώνουμε


Ο Γάλλος συνεισηγητής της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο της Τρόικας στις χώρες του Μνημονίου, Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ, «άδειασε» αρχικά το συνάδελφό του, Ότμαρ Κάρας, κάνοντας λόγο για λεπτομερείς πολιτικές προτάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - Στη συνέχεια, ωστόσο, έδειξε ότι αυτές ήταν γραμμένες στα ελληνικά!


Σε οξεία πολιτική αντιπαράθεση οδηγεί η σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διερευνά το ρόλο της Τρόικας στην Ελλάδα, μετά τις αρνητικές δηλώσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr, ο κ. Κάρας αρχικά πήρε αποστάσεις από τις χθεσινές επισημάνσεις, τονίζοντας: «Δεν είμαστε εδώ για να αξιολογήσουμε το έργο του κ. Τσίπρα. Πάντως, συζητήσαμε για μία ώρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Δεν αναιρώ τίποτα από όσα είπα χθες για τον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε ακόμη ο κ. Κάρας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ, ο οποίος τόνισε πως διευρυμένη ομάδα εκπροσώπων του ESM, ο κ. Όλι Ρεν, εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ παρευρέθησαν στην επίμαχη συνάντηση (με τον Αλέξη Τσίπρα) και: «είναι αλήθεια πως ο κ. Τσίπρας δεν ήρθε με προτάσεις, αλλά με ένα πρόγραμμα».

Χαρακτηριστικά, ο Γάλλος ευρωβουλευτής σήκωσε τον τόμο με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες από το κείμενο φαίνονταν πως ήταν γραμμένες στα ελληνικά. Νωρίτερα, ωστόσο, με ανακοίνωσή του, ο κ. Νγκοκ φαινόταν να ξεκαθαρίζει το τοπίο, αναφέροντας: «Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση και πολιτικές προτάσεις εγγράφως».

Ο Γάλλος ευρωβουλευτής στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος και ο συνεισηγητής της έκθεσης για την Τρόικα, Ότμαρ Κάρας, συναντήθηκαν με τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

«Σε αυτήν την παραγωγική συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στηρίζει την έρευνα και καλωσόρισε την εμπλοκή του Ε.Κ. στα πεπραγμένα της Τρόικας. Ο κ. Τσίπρας μας παρουσίασε μια λεπτομερή οικονομική και κοινωνική ανάλυση, καθώς και πολιτικές προτάσεις, εγγράφως. Διάβασα προσεκτικά αυτό το έγγραφο, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία που λάβαμε, μας βοήθησε να κατανοήσουμε την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, καλωσορίζω την συνεργασία μου με τον Αλέξη Τσίπρα στην έρευνα που διεξάγουμε και ανυπομονώ να παρουσιάσω μία ισορροπημένη και κατανοητή έκθεση για το ρόλο και τις δράσεις της Τρόικας, με βάση τα στοιχεία που συλλέξαμε από την επίσκεψή μας στην Αθήνα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπό την πίεση συνεχών ερωτήεσων, οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ο οποίος σε αυστηρό ύφος ξεκαθάρισε στους κ.κ. Κάρας και Νγκοκ πως η εμπλοκή τους στην εσωτερική πολιτική σκηνή είναι... «επικίνδυνη».

Παράλληλα, ο κ. Χουντής υπογράμμισε πως το κείμενο με τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε στα αγγλικά, ενώ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πλήθος τροπολογιών σχετικά με το «μνημόνιο Τσίπρα», όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσαν τις προτάσεις της Κουμουνδούρου οι ευρωβουλευτές.

«Ελπίζω το πόρισμα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην βρεθεί ανακόλουθο και αναξιόπιστο με αυτά που βιώνει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός» κατέληξε σε αυστηρό ύφος ο κ. Χουντής.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις

Σε ερώτηση του protothema.gr, ο κ. Κάρας απέφυγε να απαντήσει αναφορικά με το μείζον θέμα, για την αξιωματική αντιπολίτευση, των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, ενώ απέφυγε να μιλήσει και για το ρόλο του πεθεροού του, Κουρτ Βαλντχάιμ, πρώην προέδρου της Αυστρίας και πρώην ΓΓ του ΟΗΕ στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Εμφανώς αμήχανος στην ερώτηση, αρκέστηκε να απαντήσει πως το θέμα θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.



άστο το βρήκαμε το κόλπο ... ας κάνουμε μια έφοδο στα γραφεία του Άχρηστου του Βαρβιτσιώτη ας αρχίσει να μιλάει και η Ζωη και να ξεχάστηκε το θέμα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου