Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μέρκελ «Ισχυρή Γερμανία μόνο με ισχυρή Ευρώπη»


Το πολιτικό πλάνο της νέας κυβέρνησης παρουσίασε η Μέρκελ στην γερμανική βουλή. Η καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε για τη θέση και το ρόλο της χώρας της στην ευρωζώνη και αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική και «πραγματική» οικονομική ένωση που πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Μεταξύ άλλων είπε:
«η Ευρώπη πρέπει να ενώσει της δυνάμεις της και αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής». Όλες οι πολιτικές πρέπει να μετρώνται βάσει του εάν προωθούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»
«Η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης και σύμβολο σταθερότητας στην Ευρώπη και βοηθά σημαντικά να ξεπεραστεί η κρίση».
«Πρέπει δίπλα στη νομισματική ένωση να βάλουμε μια αληθινή πολιτική ένωση…»
«Η Γερμανία κάνει τα “μαθήματά” της…πρέπει να τα κάνουν και άλλοι της ΕΕ»
«Επικρατεί ηρεμία στις αγορές σε σχέση με την ευρωζώνη αλλά αυτή η ηρεμία δεν είναι πραγματική. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να ξεπεραστεί η κρίση»
Για παρακολουθήσεις/ αποκαλύψεις με NSA: «μια τακτική όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πλήττει την εμπιστοσύνη και καλλιεργεί δυσπιστία και τελικά δεν υπάρχει περισσότερη, αλλά λιγότερη ασφάλεια. …»


Απορία... ποιες είναι αυτές οι αγορές τέλος πάντων που τα βάζουν με την Ευρώπη την Γερμανία, χώρες όπως η Τουρκία η Βρετανία;. ποιος διοικεί τις αγορές; ποιος τους ελέγχει; 
η λογική; οι νόμοι του κέρδους; οι νόμοι της δικαιοσύνης; οι νόμοι της εξουσίας; 
αν ελέγχονται από τον θεό γιατί δεν του μιλάει ο Σαμαράς να τελειώνουμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου