Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σας άκουσα κύριε Τσακαλώτε και φρίκαρα…Καταστρέφει η Μέρκελ την Ευρώπη ;

Ερώτημα : Καταστρέφει η Μέρκελ την Ευρώπη ;


Ήταν γύρω στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου όταν έπεσα πάνω σε μιά εκπομπή διαλόγου στο BBC με αυτό το θέμα .

Αφού μεταξύ των ομιλητών περιλαμβανόταν, ο Ν. Τσακαλώτος ,γνωστό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, στρώθηκα στην πολυθρόνα μου .

Οι άλλοι τρείς ομιλητές , ο διευθυντης της Huffington Post στη Βρετανία , μία Γαλλίδα επιφανής δημοσιογράφος /αναλύτρια και, τέλος, ο συγγραφέας ενός πρόσφατου best seller για τον Β ΄Παγκόσμιο Πόλεμο .

Η εκπομπή εκτυλισσόταν σε αμφιθέατρο με κοινό .

Αποτελέσματα ψηφοφορίας του κοινού ,στην έναρξη ,18% πιστεύει ότι η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη, 53% διαφωνεί και 29% αναποφάσιστοι .

Τελικά ποσοστά -μετά τη συζήτηση , 23% πιστεύει ότι την καταστρέφει αλλά 67% πλέον ότι δεν την καταστρέφει ,αναποφάσιστοι 10% .

Επιμέρους συμπέρασμα . Ο Ν.Τσακαλώτος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε ότι η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη .

Στους χαμένους και ο ομοϊδεάτης του , της Huffington Post.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος επί της ουσίας υποστήριξε τη Μέρκελ ενώ ο μπεστ-σελερίστας απέδιδε όλο το κακό της κρίσης στην ίδια της κατασκευή της Ευρωζώνης , στο ενιαίο νόμισμα .

Εντυπώσεις :

Δεν θα σταθώ στο διευθυντή της Huffington Post, εντάξει ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του ,όπως πρέπει και με πάθος ,για λογαριασμό ενός αμερικάνικου Μέσου με σαφή προσπάθεια διείσδυσης στο ευρωπαϊκό κοινό, ανοίγοντας ‘υποκαταστήματα “ σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Θα σταθώ στον Ν.Τσακαλώτο.

Ειλικρινά σας λέω, φρίκαρα.

Από το αντιμερκελικό -αντιγερμανικό μένος, από την αντικοινοβουλευτιή προσέγγιση, καθώς ζητούσε “ να σταματήσουμε τη Μέρκελ” για να του απαντήσει η Γαλλίδα ότι την έχει εκλέξει ο γερμανικός λαός για τρίτη φορά δεν είναι δικτάτωρ .

Φρίκαρα, κυρίως, γιατί αυτό το ανεξήγητο (!!!;;;) μένος τροφοφοδοτείται και στηρίζεται σε ανιστόρητες, ανακριβείς, αποπροσανατολιστικές προσεγγίσεις .

Ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε τη γνωστή θέση για διεθνή διάσκεψη ,κατά τα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου το ‘ 53,όπου αποφασίσθηκε ένα “γενναίο” κούρεμα της γερμανικού χρέους .

Επανέλαβε και το γνωστό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ,για “ το γενναίο σχέδιο Μάρσαλ” .

“ Γιατί δεν τιμωρήθηκε τότε η Γερμανία και τιμωρείται τώρα η Ελλάδα; “ αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος .

Τιμωρήθηκε, κ Τσακαλώτε , η χώρα κατακτήθηκε από τους νικητές του πολέμου .

Τιμωρήθηκε με το διαμελισμό της μεταξύ ΝΑΤΟ και Συμφώνου Βαρσοβίας .

Τιμωρήθηκε το Βερολίνο ειδικά ,θάχετε ακούσει για τον αμερικάνικο τομέα της πόλης ,τον γαλλικό ,τα ανάλογα αεροδρόμια .

Δεν έχετε ακούσει για το Checkpoint Charlie ,που σήμερα το θυμίζει μιά φωτεινή κολώνα ;

Δεν μπορεί να μη γνωρίζετε ότι η Δ. Γερμανία ήταν η αιχμή ,ο προμαχώνας ,του ΝΑΤΟ ,συνοδευτικό πακέτο του “γενναίου σχεδίου Μάρσαλ” όπως το χαρακτηρίσατε με τις αμερικάνικες βάσεις και στρατό εντός της χώρας ,με τα όλα του .

Οικονομολόγος με λαμπρές σπουδές στο LSE και μακρά θητεία στην κομμουνιστογενή Αριστερά, δεν μπορεί να μη  γνωρίζετε πως το μεταπολεμικό αμερικάνικο σχέδιο Μάρσαλ δεν περιλάμβανε διμερείς συμφωνίες με τις χώρες -αποδέκτες αλλά με όρους που μονομερώς έθεσε η Ουάσινγκτον και με τη συνεχή απειλή διακοπής των πιστώσεων έναντι της πιστής εφερμογής των αμερικάνικων επιλογών ;

Δεν μπορεί να μη δε ξέρετε τους αγώνες του γερμανικού φοιτητικού κινήματος του ΄60 κατά της διατήρησης επιφανών ναζί στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας σε συνεργασία με τις “κατοχικές” -όπως τις εννούσαν, δυνάμεις του αμερικάνικου ιμπεριλιασμού .

Γι αυτό, άλλωστε, και οι κοινοί αγώνες με τους Έλληνες εξόριστους στη διάκεια της χούντας, γι αυτό και το ισχυρότερο στην Ευρώπη κίνημα συμπαράστασης υπήρχε κοινός εχθρός .

Τιμωρήθηκε η Γερμανία, κ. Τσακαλώτε αλλά αυτό δεν της δίνει συγχωροχάρτι για το ναζιστικό παρελθόν της και την ανοχή του γερμανικού λαού .

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμίτ, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη ,σε απόσπασμα που είδαμε εδώ στην Ελλάδα , ήταν σαφής : Η Γερμανία δεν μπορεί να γίνει ηγεμονική δύναμη στην Ευρώπη λόγω της ιστορίας της.

Γενναία κουβέντα από ηγέτη με αίσθηση της ιστορίας .

Ξαναγυρνώ στην εκπομπή του BBC.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος, απέδωσε την ευθύνη για την κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο “στις μυωπικές, ανεύθυνες ,αν όχι διεφθαρμένες ελίτ των χωρών αυτών” .

Κουβέντα δεν άκουσα από την πλευρά σας ,κ. Τσακαλώτε , για τις ευθύνες της ηγεσίας αλλά και των πολιτών αυτής της χώρας . Κουβέντα για τους δύο πρωθυπουργούς που είναι οι βασικά υπεύθυνοι, για διαφορετικούς λόγους, τους Κ.Καραμανλή , Γ.Παπανδρέου .

Θυμάστε το ωραίο σλόγκαν, “ Τυχαίο; Δεν νομίζω” .

Είναι όλα τόσο προφανή , δεν χρειάζεται να γίνονται προφανέστερα .

Καταλαβαίνετε ,κ. Τσακαλώτε , πως αν τραβήξουμε στα άκρα την επιθετική και μονομερή προσέγγισή σας ,“ Η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη ,πρέπει να τη σταματήσουμε “ μπορεί να παρεξηγηθείτε ,πως δηλαδή μας καλείτε σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα . Έχει γούστο…

Αστειεύομαι …αλλά με κολάζετε κ. Τσακαλώτε ,πρέπει να το δεχτείτε .

Υ. Γ. Ακόμα και με την άτυπη δημοσκόπηση του BBC , το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κολλημένο κάπου στο 20% και κάτι ψιλά .

Τυχαίο; Θα φανεί .

Γράφει: Ουρανία Καργούδη
http://www.aixmi.gr/index.php/sasakousakyrietsakalwlt/


http://www.intelligencesquared.com/events/angela-merkel-is-destroying-europe/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου