Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Tι είδαν οι ανταποκριτές... Τι δεν είδαν όμως είναι το ερώτημα...


Ανθρώπους μεσα στη κατάθλιψη λόγω της οικονομικής κρίσης, είδαν τέσσερις από τους ανταποκριτές που βρέθηκαν στην Αθήνα, για να καλύψουν την επίσημη τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ και θεωρούν πως ποτέ δεν υπήρξε πραγματικός κίνδυνος για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Κέρστιν Γκαμέλιν φωτογράφος της Süddeutsche zeitung: Η απόλυτη προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας πρέπει να είναι η επίλυση των ελληνικών προβλημάτων. Η κοινωνία σας είναι σε κατάθλιψη. Τα πρόσωπα στους δρόμους δεν είναι τα ίδια με αυτά που έβλεπε κανείς στην Αθήνα πριν από έξι χρόνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δείχνουν θλιμμένοι και σκυθρωποί.


Ζαν-Ζακ Μεβέλ δημοσιογράφος της Le figaro: Ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπήρξε ποτέ πραγματικά. Ολα τα εφιαλτικά σενάρια που ακούστηκαν από το 2010 και μετά, για έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν εξαιρετικά ακραίες εκδοχές ακόμη και για τους πιο συντηρητικούς Γερμανούς πολιτικούς. Ταξιδεύουμε όλοι μαζί στο ίδιο πλοίο, ακόμη και αν κάποιες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες.

Αν Μποέρ φωτογράφος της «Les Echos»:Θα χρειαζόταν οπωσδήποτε κάποια εξαιρετικά ακραία κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης για να μείνει η Ελλάδα εκτός Ενωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα βρεθεί σίγουρα η αναγκαία μέθοδος για περαιτέρω βοήθεια ή ελάφρυνση του χρέους. Αλλωστε η απίστευτη ηλιοφάνεια που συναντήσαμε στις λίγες ημέρες μας εδώ αποτελεί ακόμη μία σαφή απόδειξη της αναγκαιότητας της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η σταθερότητα της κυβέρνησής του είναι αυτό που προβληματίζει.

Πίτερ Σπίγκελ (φωτογράφος) των Financial Times: Ενα από τα κύρια θέματα για την ελληνική προεδρία είναι το κατά πόσον η Eurostat θα πιστοποιήσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, το επόμενο ερώτημα είναι κατά πόσον η Γερμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 για περαιτέρω βοήθεια σχετικά με το χρέος. Μέχρι στιγμής οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς έχει αποβεί εξαιρετικά δύσκολη και κατά περιπτώσεις, όπως στην ανακεφαλαιοποίηση των ιρλανδικών τραπεζών, έχουν αθετήσει κατάφωρα τις δεσμεύσεις τους. Η γενικότερη στάση στις Βρυξέλλες σχετικά με την ελληνική προεδρία είναι ο σκεπτικισμός


τους μάγεψε ο ήλιος και αυτό δείχνει την μόνη αλήθεια για την οποία είμαστε ακόμα στην ευρωπαϊκή ένωση. Ο ήλιος και η Ιστορία μας... δυστυχώς οι σύγχρονοι πολιτικοί κατάντισαν την Ελλάδα μπουρδελο... 2 εκ άνεργοι είναι η μονη απόδειξη... αν δεν ήταν η Ε.Ε. θα είχαμε και αλλους 2 εκ συνταξιουχους χωρίς σύνταξη και όλοι μαζί θα είχαμε παει για φούντο... 100 χρόνια πίσω κάπου στο 1914 ...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου