Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αντώνης Σαμαράς: Η οδύσσεια ενός βαθιά θρησκευόμενου ηγέτη προς την πραγματοποίηση της επιθυμίας πολλών ετών


Μια φορά κι έναν καιρό, με έκδηλη συγκίνηση... ήταν ο μικρός Αντώνης...

Επιβεβαιώνοντας την ρήση ότι ο πατριωτισμός και ο εκκλησιασμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων, ο μακράν νούμερο ένα ακροδεξιός απατεώνας της τελευταίας 5ετίας τουλάχιστον, θέλησε να πραγματοποιήσει με έκδηλη συγκίνηση μια επιθυμία πολλών ετών και να επισκεφθεί το Άγιο Όρος (λαϊκιστί Άγιο Βουνό).

Το τηλεοπτικό κανάλι το οποίο επί πρωθυπουργίας του πολιτικού ακροδεξιού απατεώνα, αν και καταχρεωμένο, πήρε δάνεια 108.000.000 ευρώ χωρίς δυνατότητα αποπληρωμής τους από τις πτωχευμένες και αναχρηματοδοτούμενες μέσω μνημονίου τράπεζες, κατέστρεψε την μισή Χαλκιδική με τις εξορύξεις χρυσού του, αύξησε 60% τα διόδια και βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας Λαγκάρντ στις ελβετικές καταθέσεις, κάλυψε με κάθε επισημότητα το γεγονός.

"ΜΕ ΕΚΔΗΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ"ήταν ο τίτλος που στάζει θρησκευτικό δέος και αγαλιάζει τις ψυχές του ορθόδοξου ποιμνίου.

Προφανώς λόγω φόρτου εργασίας ο ηγέτης και πρωθυπουργός μας αδυνατούσε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του όλα αυτά τα χρόνια. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.

Όταν ήταν στο κολλέγιο (δεν γνωρίζουμε αν φοιτούσε στο ίδιο κολλέγιο που πιάστηκε ο γιος του να αντιγράφει και απολύθηκε η καθηγήτρια που τον έπιασε και εντελώς συμπτωματικά το διοικεί ο αδερφός του) όπως ήταν λογικό είχε πολύ διάβασμα. Προετοιμάζοταν για την εισαγωγή του σε πανεπιστήμιο της Αμερικής εξάλλου. Που χρόνος για θρησκευτική κατάνυξη στη Χαλκιδική και πραγματοποίηση επιθυμιών πολλών ετών με έκδηλη συγκίνηση.

Μετά τα 18, ο ηγέτης μας μετακόμισε στην Αμερική για σπουδές. Λίγο τα δύσκολα μαθήματα του πανεπιστημίου, λίγο οι επιχειρηματικές του ανησυχίες (βλέπε πιτσαρία που έσκισε!), πάλι μπήκε σε δεύτερη μοίρα η επιθυμία πολλών ετών για προσκύνημα στο Άγιο Βουνό. Περνώντας τα χρόνια και μετά από σπουδές, πτυχία, μεταπτυχιακά και πολλές πίτσες που έσκισαν, ο ηγέτης μας επαναπατρίζεται. Επιστρέφει στην Ελλάδα μας έχοντας ως πρώτο μέλημα αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει την επιθυμία που του γεννήθηκε από την στιγμή που βαφτίστηκε Χ.Ο. στην ηλικία των 8 μηνών. Έλα όμως που ο Σατανάς έχει πολλά ποδάρια που λέει κι ο απλός ορθόδοξος λαός μας!


Με το που πατάει το πόδι του ο ηγέτης μας και δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα στα Άγια και χριστιανικά τούτα χώματα, έρχεται η άλλη η αηδός (είναι σωστό, δεν είναι ορθογραφικό λάθος) από την Κύπρο και μας το ξελογιάζει το παλικάρι μας. Έτσι αναβάλλεται και πάλι το ορθόδοξο προσκύνημα του ηγέτη μας. Άβγαλτο παιδί εξ Αμερικής, ψιλονέρντ με τόσα χρόνια στα φοιτητικά αμφιθέατρα που δεν είναι σαν τα ελληνικά και θέλουν διάβασμα, μπλέκει και με περίεργες παρέες. Κάτι τύπους με άσπρα μακριά μαλλιά και σκουλαρίκια που γράφουν κάτι σαν στίχους και κάτι σαν μουσική τύπου "Σούζη τσούζει", κάτι στυλίστες, κάτι eurovisionολόγους, πάλι το πράγμα δεν πάει όσο ορθόδοξα θα πρέπει να πάει.


Μετά έρχεται η πολιτική. Οι τραγουδίστριες, η Eurovision, οι Σούζες Τσούζες και το lifestyle ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον υπάρχουν Υπουργεία, Μακεδονίες, Σκόπια, FYROM, συλλαλητήρια, σημαίες, πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, και Μητσοτάκης. Η πραγματοποίηση της επιθυμίας πολλών ετών του ηγέτη μας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Έχοντας δώσει πλήρη αναφορά σε κράτος και εκκλησία για το με ποια γυναίκα έχει αποφασίσει να μοιραστεί τη ζωή του, δεν υπάρχουν πλέον τα ηθικά κολλήματα του παρελθόντος και οι άσωτες και αντιχριστιανικές παρέες. Και πάλι όμως το πράγμα κάπου σκαλώνει. Η διένεξη με τον μπαμπά της Ντόρας και παππού του δημάρχου Καρπενησίου, η μετέπειτα αποστασία και η "Πολιτική Άνοιξη" αναβάλλουν την επιθυμία πολλών ετών, ακόμη πιο πολλά έτη.

Η "Πολιτική Άνοιξη" αποδεικνύεται "Πιτσαρία που πάτωσε". Οι φήμες που κυκλοφορούν αργότερα ότι ο λόγος της παταγώδους αποτυχίας της, ήταν ότι ένα από τα ηγετικά στελέχη της ήταν ο Μουρούτης, ελέγχονται ως αναληθείς. Ο Μουρούτης ουσιαστικά δεν είχε δημιουργηθεί καν τότε. Ο Μουρούτης "γεννήθηκε" τον Αύγουστο του 2006. Δηλαδή ένα μήνα μετά την δημιουργία του Τουίτερ. Πριν απλά αναβόλιζε και καταβόλιζε θρεπτικά συστατικά χωρίς περαιτέρω νοητικές λειτουργίες.



Μετά το αποτυχημένο πολιτικό εγχείρημα, ο ηγέτης μας πέφτει σε βαριά κατάθλιψη. Κλείνεται στο σπίτι του για 7 χρόνια, σκέφτεται και αναπολεί. Την ίδια εποχή, το τέως έτερόν του ήμιση επιχειρεί να κάνει διεθνή καριέρα στην μουσική (που λέει ο λόγος) βιομηχανία. Στον ηγέτη μας ξυπνάνε παλιά πάθη και αναμνήσεις. Περνάει νύχτες ολόκληρες με το diskman στα αυτιά (δεν υπήρχαν mp3 player τότε) και ακούει όλα τα άλμπουμ της πάλαι ποτέ αγαπημένης του. Το γεγονός ότι τα ίδια άσματα ήταν μόνιμη playlist στα φοιτητικά πολιτιστικά πάρτυ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-ΠΒΦΤ-ΣΞΜΞ μανταλάκια, δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον ηγέτη μας. Εξάλλου δεν είχε πια ουδεμία σχέση με την γαλάζια ορθόδοξη πατριωτική παράταξη και δεν μπορούσε να επιβάλλει καμία playlist στα πάρτυ της ΔΑΠ. Ούτε και μαγαζί για πάρτυ, ούτε και ξενοδοχείο για εκδρομή στη Μύκονο.

Ο ηγέτης μας αργά αλλά σταθερά μαζεύει τα κομμάτια του και ξαναμπαίνει στον πολιτικό στίβο. Δηλώσεις τύπου "δεν θα ξαναγύριζα στην ΝΔ ούτε καν ως αρχηγός" δεν έχουν καμία σημασία πια. Σημασία έχει μόνο να πραγματοποιήσει με έκδηλη συγκίνηση την επιθυμία πολλών ετών. Να προσκυνήσει στο Άγιο Βουνό. Ο ηγέτης μας πατάει πια σταθερά ξανά στα πόδια του. Παίρνει στα χέρια του υπουργείο. Αλλά κάτι δεν τον ευχαριστεί και πάλι. Κάτι υποσυνείδητα τον τυραννά. Κάτι στριφογυρίζει συνέχεια στο μυαλό του σαν τραύμα ανοιχτό. Σαν κραυγή. Σαν δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα. Σαν τάση αυτοκτονίας. Όχι. Δεν είναι η Κύπρια. Αυτή 60άρησε. Δεν την θυμάται καν πια. Αυτό που στριφογυρίζει στο μυαλό του είναι ότι είναι πλέον υποτιμητικό γι'αυτόν και το βιογραφικό του να πάει να πραγματοποιήσει την επιθυμία πολλών ετών με έκδηλη συγκίνηση ως υπουργός της σειράς και όχι ως πρωθυπουργός. Υπομονή λοιπόν. Απλά θα το καθυστερήσουμε ε λιτλ μπιτ μορ. Στην τελική ο Θεός εκεί θα είναι, δεν θα πάει και πουθενά.


Ο ανιψιός του εθνάρχη και ξάδερφος του Λιάπη, ο Κωστάκης, τα κάνει θάλασσα. Η ευκαιρία επιτέλους ήρθε. Ο ηγέτης μας εξουδετερώνει με συνοπτικές διαδικασίες την κόρη του Μητσοτάκη (και κάνει το σκορ Σαμαράς-Μητσοτάκης 2-0) και τον Πανίκα τον Ψωμιάδη που κατά πολλούς θεωρείται copy-paste της πατριδοκαπηλίας και του λαϊκισμού του Σαμαρά, αλλά στο πιο Σαλονικιώτικο. Δηλαδή με λιγότερο τακτ και περισσότερο "ντεμέκ", "κλάιν μάιν" και "ΠΑΟΚ ΡΕ!". Ο ηγέτης μας παίρνει τα ηνία της ΝΔ και μετά από λίγο γίνεται και πράιμ-μίνιστερ γιατί τα έκανε θάλασσα και ο γιος του Ανδρέα.

Τα ψέμματα έχουν πια τελειώσει. Είναι πρωθυπουργός. Είναι ο ένας. Είναι ο μοναδικός. Ο μόνος ιεραρχικά ανώτερός του, ο Κάρολος Παπούλιας (aka Πρόεδρος Κάποιας Δημοκρατίας), είναι αμελητέο πρόσωπο. Πρώτον γιατί... ποια δημοκρατία; και δεύτερον γιατί είναι βαλσαμωμένος και κουρδισμένος. Άρα δεν λογίζεται ως ανθρώπινο ον με ελεύθερη βούληση και άποψη.


Η μεγάλη στιγμή στη ζωή του ηγέτη μας έχει έρθει. Τα εμπόδια πια έχουν εξαφανιστεί όπως ο Σατανάς όταν λες 3 "πάτερ ημών" και όπως τα διοικητικά στελέχη της Roma Pizza όταν λες Σαμαράς. Με έκδηλη συγκίνηση θα κάνει τελικά πραγματικότητα την επιθυμία πολλών ετών που με διαφόρους τρόπους ο 666, η αριστερά και η Βίλα Αμαλίας, την εμπόδιζε όλες αυτές τις δεκαετίες. Θα αποζημιώσει ηθικά τον εαυτό του απολαμβάνοντας όλα τα ορθόδοξα χριστιανικά κομφόρ, τις επισημότητες, τα πρωτόκολλα και την μιντιακή κάλυψη. Ούτε με το εκδρομικό πούλμαν του ΚΤΕΛ, ούτε με ΙΧ της σειράς, ούτε καν με καραβάκι εκ θαλάσσης. Στρατιωτικό ελικόπτερο φίλε μου. Κλίμα κατάνυξης (sic), ευλάβεια, απαγγελία του "Πάτερ Ημών", συσχετισμός της πολιτικής πορείας της χώρας με τα σχέδια του Θεού και την πίστη και αναμονή στη Βοήθειά Του. Ταύτιση του Κράτους με την Ορθοδοξία και πλάγια υπονοούμενα κατά Άθεων αντιπάλων (που μας περνάνε στις δημοσκοπήσεις) και τολμάνε και δεν δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως ο Ηγέτης μας. ΣTHN ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΩΡΕ;


Το ότι η πραγματοποίηση της επιθυμίας πολλών ετών με έκδηλη συγκίνηση από τον ηγέτη μας έγινε παραμονές εκλογών είναι εντελώς συμπτωματικό. Το ότι το κανάλι των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη αντιμετώπισε με τον τρόπο που αντιμετώπισε αυτό το γεγονός είναι εντελώς δεοντολογικό και ειδησεογραφικό. Το ότι ο τηλεθεατής έκρινε ότι είδε στο ρεπορτάζ του καναλιού των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη, τον Αντώνη Σαμαρά να προσεύχεται με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη και όχι με αηδιαστική, εμετική, υποκριτική ψηφοθηρία το Άγιο Βουνό, κάνει τον τηλεθεατή εντελώς ΗΛΙΘΙΟ!

Και αυτό είναι που πονάει. Το ότι απευθύνονται σε λαό ΗΛΙΘΙΩΝ και το ξέρουν χρόνια τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου