Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

«Δεν πληρώνουμε» λέει η Ουκρανία...

... στη Ρωσία για το φυσικό αέριo...
Η εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz ανέστειλε την αποπληρωμή των οφειλών της για το ρωσικό φυσικό αέριο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την τιμή πώλησής του, ανακοίνωσε το Σάββατο ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Αντρίι Κομπόλεφ.

Η Ρωσία έχει αυξήσει την τιμή διάθεσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο τής οφείλει 2,2 δισ. δολάρια και πως δεν αποπλήρωσε εγκαίρως το χρέος του.
Νωρίτερα τον Απρίλιο, ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας, η Gazprom, αύξησε την τιμή διάθεσης του φυσικού αερίου για τους ουκρανούς καταναλωτές στα 485 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα λέγοντας ότι το Κίεβο δεν δικαιούται πλέον έκπτωση.
«Το ζήτημα αποπληρωμής του χρέους συνδέεται άμεσα με την διατήρηση των τιμών του φυσικού αερίου στο επίπεδο του πρώτου τριμήνου» είπε σε συνέντευξή του ο Κομπόλεφ, αναφερόμενος στην αρχική τιμή των 268 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα.
«Δεν βλέπουμε τον λόγο να αναθεωρήσουμε την τιμή. Θεωρούμε την τιμή στα περίπου 500 δολάρια ως μη αγοραστική, αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. Ως εκ τούτου, αναστείλαμε τις πληρωμές για όσο χρόνο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την τιμή» ανακοίνωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου