Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο Βενιζέλος προαναγγέλλει ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά το βράδυ των ευρωεκλογών

"ψηφίστε με, γιατί αλλιώς θα σας δείξω εγώ"
Το ζήτημα της κυβερνητικής σταθερότητας αν η Ελιά καταβυθιστεί στις ευρωεκλογές, κάτι που προβλέπουν ορισμένες δημοσκοπήσεις, έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέχεια των αντίστοιχων προειδοποιήσεών του το Σαββατοκύριακο αλλά και δηλώσεων στελεχών του κόμματος. [tokarfi]

Μιλώντας μάλιστα τη Δευτέρα στη ΝΕΡΙΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διατύπωσε αυτή τη φορά ξεκάθαρα το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση αν η Ελιά δεν πιστωθεί αυτά που δικαιούται, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επέμεινε ότι «το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια».

«Το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα έχουμε στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα αλλά και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο» σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος και συνέχισε:

«Θα ήταν πραγματικά κρίμα, τώρα που αρχίσαμε την έξοδο, αυτό να διασαλευθεί, να τεθεί υπό αμφισβήτηση, για λόγους αμιγώς πολιτικούς. Η στρατηγική της εφόδου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, απέτυχε. Δεν πάμε σε εκλογές-δημοψήφισμα. Και οι έρευνες λένε ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, θέλει σταθερότητα και ασφάλεια για να βγούμε πράγματι από την κρίση και το μνημόνιο. Κάποιοι βέβαια κλαίνε και οδύρονται που βγαίνουμε, πράγματι, από την κρίση και το μνημόνιο».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «δεν είναι δίκαιο ούτε και σωστό» το ΠΑΣΟΚ που επωμίστηκε το βάρος της διακυβέρνησης του τόπου στη δύσκολη αυτή περίοδο να μην πιστώνεται αναλογικά αυτά που δικαιούται.

«Το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια».

» Αρα δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση» προσέθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ακολούθως είπε:

«Εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του. Πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό.

» Η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε "τσόντα", ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά».

Epikairo: Τι έλεγε πρίν από τρεις, δύο και μια μέρα ο Βενιζέλος στο theTOC, στην Λαμία και το Mega αντίστοιχα; Ότι αυτοί που δεν θα ψηφίσουν "Ελιά" είναι σαν να τον εξωθούν εκτός κυβέρνησης και κατ' επέκταση στην καταστροφή της χώρας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "ανόητους, κυνικούς και αμετροεπείς" όσους το κάνουν αυτό. Σήμερα στη ΝΕΡΙΤ ήρθε ο Βενιζέλος και τα αναίρεσε με μιας, λέγοντας πώς θα αποχωρήσει ο ίδιος από την κυβέρνηση αν δεν ψηφίσει ο λαός "Ελιά". Δηλαδή με άλλα λόγια σήμερα ο Βενιζέλος, ο διαπρύσιος κήρυκας της κυβερνητικής σταθερότητας προανήγγειλε ανατροπή της κυβέρνησης το βράδυ της 26ης Μαϊου, στην βάσιμη περίπτωση που η "Ελιά" μαυριστεί από τον ελληνικό λαό!!

Εκεί που έδειχνε με το δάκτυλο τον Παπανδρέου, σήμερα με τα λεγόμενά του αποφάσισε να το βάλει στο στόμα του και να το πιπιλίσει, για να μην κλαίει λόγω του πανικού στον οποίο βρίσκεται. Ο Βενιζέλος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια νιώθει ότι πλησιάζει το πολιτικό του τέλος, το οποίο προσπαθεί να αποτρέψει με ωμό εκβιασμό, πρακτική βέβαια την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται άνετα με την στήριξη που του παρέχει ο Βενιζέλος, ή αν κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Το θέμα είναι πως για ακόμα μια φορά αυτός ο απίθανος τύπος είναι πρόθυμος να παίξει την χώρα στα ζάρια, να τα τινάξει όλα στον αέρα και να πάρει μαζί του όλο το πολιτικό σύστημα.

Μακριά από εμάς η υπεράσπιση της πάσει θυσία κυβερνητικής σταθερότητας. Αλλά διάολε, όταν βγαίνει ο εκπρόσωπος της "Ελιάς" (αλήθεια αυτό το μόρφωμα δεν θα βγάλει κάποιον άλλο στον αφρό; Θα αφήσει τον Βενιζέλο να διώξει ακόμα και τους τελευταίους που την στηρίζουν;) και απειλεί μια ολόκληρη χώρα "ψηφίστε με, γιατί αλλιώς θα σας δείξω εγώ", είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτραπεί. Αυτές οι αλητείες του Βενιζέλου πρέπει να λαβουν τέλος και η παράταξη επιτέλους να βρει τον δρόμο της μετά την λαίλαπά του, να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τις αξίες και τις αρχές της, να διαπλάσει ένα νέο ήθος, το οποίο τραυματίστηκε βάναυσα από τον Βενιζέλο.

- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8145-o-venizelos-proanaggellei-anatropi-tis-kyvernisis-samara-to-vrady-ton-evroeklogon#sthash.bJKaaoFt.dpuf

Μπενυυυυυ .... ήρθε το τέλος ... για χαρά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου