Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Mercedes-Benz MAGIC BODY CONTROL: Μαγικό χαλί


Με τη βοήθεια μια κάμερας, η οποία δημιουργεί το ακριβές προφίλ του δρόμου και των υδραυλικών εμβόλων που ενσωματώνει η ανάρτηση, το MAGIC BODY CONTROL προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τα χαρακτηριστικά κίνησης του οχήματος.

Την άνεση, την ασφάλεια και τη δυναμική ακόμα και σε δρόμους που δεν φημίζονται για την ποιότητα του οδοστρώματός τους υπόσχεται το MAGIC BODY CONTROL που εφοδιάζει τις κορυφαίες προτάσεις της Mercedes-Benz.

To ΜAGIC BODY CONTROL συνδυάζει για πρώτη φορά την ικανότητα μιας κάμερας να σκανάρει σε πραγματικό χρόνο τη μορφολογία του οδοστρώματος και τη χάραξη του δρόμου με τη δυνατότητα των ενεργών αναρτήσεων να προσαρμόζουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του.

Την αρχή, λοιπόν, κάνει το ROAD SURFACE SCAN, το οποίο μέσα σε ελάχιστο χρόνο εξασφαλίζει το ακριβές προφίλ της διαδρομής που ακολουθεί.

Τοποθετημένη στο παρμπρίζ, η κάμερα συλλέγει δεδομένα που δεν αφορούν μόνο την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και τη χάραξη του δρόμου, δίνοντας την ευκαιρία στην ηλεκτρονικά μονάδα διαχείρισης να προσαρμόσει κατάλληλα τη λειτουργία της ανάρτησης.

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το Active Body Control και ειδικότερα τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα υδραυλικά έμβολα με τα οποία εξοπλίζονται οι αναρτήσεις και των τεσσάρων τροχών.

Μεταβάλλοντας την πίεση του υδραυλικού υγρού στο εσωτερικό των εμβόλων, το Active Body Control διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά απόσβεσης της ανάρτησης και την ίδια στιγμή αντισταθμίσει φαινόμενα, όπως η πλεύση του αμαξώματος στον διαμήκη ή στον κάθετο άξονα.

Στην περίπτωση της νέας Mercedes-Benz S-Class Coupe το επονομαζόμενο "Curve tilting function" συνιστά ακόμα μία τεχνολογική καινοτομία που στηρίζεται στις βασικές αρχές λειτουργίας του ROAD SURFACE SCAN, του MAGIC BODY CONTROL και του Active Body Control.

Επιλέγοντας τη διαμόρφωση "Curve" και σε ταχύτητες από 15 έως 180 χλμ./ώρα, τα υδραυλικά έμβολα των αναρτήσεων προσαρμόζουν τη λειτουργία τους με τέτοιο τρόπο, ώστε η κλίση του αμαξώματος να είναι ανάλογη της στροφής που ακολουθεί.

Η κίνηση του αμαξώματος θυμίζει αυτή ενός σκιέρ ή ενός μοτοσικλετιστή, ωστόσο, σκοπός του της συγκεκριμένης λειτουργίας δεν είναι αυξήσει την ταχύτητα κίνησης κατά τη διάρκεια μιας στροφής, αλλά να εξασφαλίσει μια πιο ευχάριστη εμπειρία οδήγησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου