Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Πηδάει απο το πλοίο ο Γιούνκερ!

Πηδάει απο το πλοίο ο Γιούνκερ!
Ευθείες βολές από Γιούνκερ κατά Γερμανίας και Γαλλίας λίγο πριν εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου του Γιούρογκρουπ

Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εμφανίζεται ως ο απουσιολόγος της Ευρωζώνης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η απόφαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εγκαταλείψει την προεδρία της Ευρωζώνης, κατηγορώντας την στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες εμφανίζονται ως οι μόνες που καθορίζουν τις τύχες της Ευρώπης.

Μάλιστα ο Γιούνκερ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εμφανίζεται ως ο απουσιολόγος της Ευρωζώνης, λέγοντας: «Μέρος του προβλήματος είναι ότι η Γερμανία παρουσιάζεται ως η οσία χώρα που θα πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό για τις υπόλοιπες χώρες, κάτι που είναι προσβλητικό για τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

Παράλληλα ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε κατά της θέσης του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του ευρωσυμφώνου και υπέρ των ευρωομολόγων, αν και τα χαρακτήρισε απόφαση του μέλλοντος.

Επίσης τόνισε ότι είναι εφικτή η ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή πάντως, η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας ύψους 4,2 δισ. ευρώ προκειμένου να γλιτώσει την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, κάτι όμως που ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν είναι σίγουρος ότι θα αποφύγει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου