Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Όλοι οι παράδρομοι του ευρώ οδηγούν σε αδιέξοδα

Όλες οι καταστάσεις που ζούμε, είτε οι πολιτικές είτε οι οικονομικές οφείλονται στο ότι η Ελλάδα δεν αντέχει στη ζώνη του ευρώ.
Συνεπώς η αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ από μια πιο ρεαλιστική σοσιαλδημοκρατία όπως αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ έχει μακροπρόθεσμο νόημα ΜΟΝΟ αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και μέσα στο δικό της νόμισμα καταφέρει πολύ πιο εύκολα να ανασυγκροτηθεί ή βρεθεί κάποιος άλλος ευρωπαϊκός τρόπος που θα μπορέσει να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Γιατί αλλιώς τι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να διαχειρίζεται τον δεύτερο γύρο της χρεοκοπίας μας;
Στην τροχιά που πάμε ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Και αυτό μάλλον άρχισαν να το καταλαβαίνουν οι διάνοιες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ό,τι κυβέρνηση και αν κάνουν.
Αλλά και εκτός αυτού όταν ο κάθε άνθρωπος μένει άνεργος ή η ζωή του καταρρέει τότε η προσπάθεια για εκείνον τελειώνει εκεί. Και σιγά, σιγά τα αποθέματα του ελληνικού πληθυσμού εξαντλούνται. Και γι' αυτό κανείς δεν μπορεί άνεργος να κάνει υπομονή χωρίς φως στον ορίζοντα.
Εφόσον λοιπόν κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τρομακτικές απώλειες και αφού σιγά, σιγά βλέπουν όλοι ότι όποιος τολμήσει να κυβερνήσει με αυτούς τους όρους θα έχει την κατάληξη του ΠΑΣΟΚ, στην γωνία με μαυρισμένα και τα δύο μάτια, θα πρέπει πλέον όλα τα κόμματα και όχι μόνο τα αριστερά ή τα ριζοσπαστικά, να αρχίσουν να σχεδιάζουν το πώς θα βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.
Γιατί μόνο τότε θα αρχίσουν να συμβαίνουν εκείνα τα θετικά πράγματα που θα επιτρέψουν στο λαό να πάρει ανάσες.
Είτε λοιπόν έτσι είτε αλλιώς θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ.
Και πλέον δεν πρέπει να περιμένουμε το ΚΚΕ ή το ΕΠΑΜ να κινήσει τις διαδικασίες αλλά τα πρωτοκλασάτα στελέχη όλων των κομμάτων.
Ο χρόνος ζωής που μας έχει μείνει σαν χώρα και σαν άτομα είναι ελάχιστος και η Ελλάδα θα πρέπει να σχεδιάσει ΑΜΕΣΑ την έξοδό της από το ευρώ.

Και νοητικά καθυστερημένοι άνθρωποι να κυβερνούσαν θα έπρεπε να είχαν ήδη εναλλακτικά σενάρια. Ελπίζω να έχουμε και εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου