Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Citi: Έως 75% η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ

Στο 50%-75% αυξήθηκαν οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, σύμφωνα με την Citigroup.

Όπως σημειώνει, πριν από τις χθεσινές εκλογές, η πιθανότητα αυτή διαμορφώνονταν στο 50%.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/697562/Article.aspx
Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, ενώ υπάρξει σοβαρός κίνδυνος μετάστασης και για την υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια, σχολιάζει ο Nouriel Roubini στο twitter.

Όπως εκτιμά, τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών αυξάνουν την πιθανότητα η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη μέχρι το επόμενο έτος. Κάνει λόγο για «πολιτικό χάος» στη χώρα που μοιάζει με «συντρίμμια σιδηροδρομικού δυστυχήματος που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και έξοδο».

Σύμφωνα με τον κ. Roubini, τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών είναι πολύ πιο σοβαρά από αυτά των γαλλικών εκλογών, καθώς «τα πρώτα οδηγούν σε χάος ενώ ο Ολάντ θα αποδειχθεί μετριοπαθής».

Προειδοποιεί ότι η αβεβαιότητα σε ότι αφορά την πολιτική της ευρωζώνης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ σημειώνει πως η κούραση που έχει δημιουργήσει η λιτότητα στην περιφέρεια της ευρωζώνης «συγκρούεται» με την κούραση που έχουν δημιουργήσει τον πυρήνα της ευρωζώνης τα πακέτα διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου